April – pangstart på utesesongen

I fare for å glemme noe eller noen, som er fort gjort med de mange sportslige høydepunktene denne måneden, så prøver vi oss likevel på en oppsummering av en ellevill friidrettsmåned som grunnet påsketid er på knappe to uker..

Når man innenfor friidrett har så mange øvelser at prestasjoner er vanskelig å sammenligne ber jeg på forhånd om unnskyldning om noen føler seg forbigått.

 • Kastkarusellen 2023 er godt i gang og arrangeres på Eiganes Stadion onsdager.

Resultater Mortenløpene 2023: https://live.eqtiming.com/63669#result:236552-0-0-1-1-gti

 • KRSUltra 15.april: 60km, Marjo Liikanen, soleklar seier i dameklassen og nummer 5 totalt. Med en uggen hamstring noe usikker før start men med mål om under 7 timer var 6.25 og løyperekord en form-alarm vi kan sette to utropstegn bak!! Bare å få kontroll på hamstring så kan dette bli en vanvittig god sesong.

https://racetracker.no/events/2023/krsultra/

 • 16.april 12-timers Oslo: Simen Holvik med seier og personlig rekord på øvelsen. Lover godt for Bad Water 135.
 • Solsiå Sentrumsløp: Nytt løp i Sandnes hvor GTIs Aleksander Skurve tok en historisk seier.

Her stilte GTI med en løper, Erland Eggum. Han løper i klasse 65-69 og har siden han begynte å fast delta på fellestreningene opplevd en solid fremgang man gjerne ikke tenker kan komme når man har passert 32 år 😉 Denne gangen ble det sølv bak sterke Atle Nordbotten (Sandnes)

 • Sandnes Ultratrail 22-24 april En eventyrhelg i Sandnesalpene.

https://racetracker.no/events/2023/sandnes-ultratrail/

https://www.kondis.no/sandnes-ultratrail-med-mange-tilreisende-fra-utlandet.6598102-127709.html

Silje Skorve Skarpeid løp fantastisk på 43 km distansen og kjempet til det siste om totalseieren i løpet. Hun har trent stabilt godt over mange år og ser i år til å ha tatt enda noen steg oppover formkurven. Her håper jeg landlagsutakerne følger med …. les utdrag fra artikkelen i Kondis:

når asfaltstrekket noen km før mål startet ble han tatt igjen av Silje Skorve Skarpeid. Det så ut som det kunne bli et spurtoppgjør om totalseieren på denne distansen, men Ronny fikk stokket beina og kom i mål ca 3 min før Silje. Spenning til siste slutt»

Finn Isaksen vant 50 miles i tett kamp helt til mål. Han beskriver selv en taktisk god gjennomføring på en varm dag. Finn virker å være særdeles sterk om dagen og er et navn vel verdt å merke seg innen trail.

Therese Skeie Lysholm knallet til og tok (for noen, deriblant den medbragte haren) en overraskende sterk 3.plass for kvinner på 23km. Hun skriver selv på Strava » en rå dag i terrenget med alt for mye høydemeter for en asfaltløper»

I de forskjellige distansene denne helgen er det ikke bare de som troner øverst som leverer til stor beundring og respekt. Birger Susort på 100 miles og Mona M Iversen på 43km. Dere (og andre) vet selv hva dere leverte og det bøyes i støvet.

 • Matraberc Trail, Ungarn: Vinner 54 km, Miklos Ori og ble med det tatt ut på det Ungarske landslaget til VM! Samme helg løp Vibeke Steffensen samme sted en 27km trailkonkurranse og ble nummer 7 av damene og nummer 2 i sin aldersklasse.
 • Siddisløpet – Den gule banken løpet: Endelig tilbake til gode deltakertall og herlig vår-stemning ved Stokkavannet. Med Siddissprett og den klassiske rundt-vannet-løypa ble det løpt ellevilt raskt. Raskest av alle var Zerei Kbrom Mezngi fra arrangørklubben Skjalg som satte ny løyperekord på 23.23. Sølvvinneren fra 10000 under EM-2022 tok seg også god tid til å møte både unge og gamle fans både før og etter løpet. GTI stilte også her med en god gjeng.

https://racetracker.no/events/2023/siddislopet/

https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/nyheter/2023/04/22/god-stemning-pa-siddislopet-lopebolgen-er-tilbake/

 • Ålgårdstafetten: Her handlet det om å delta. Et damelag med langløpere hvor flere få dager før hadde deltatt i harde konkurranser hadde lagt en strategi på ganske enkelt å ha det gøy, unngå skader og kjenne på den fantastiske følelsen av å gjøre en konkurranse sammen som et lag. Ubetinget suksess!! Et flott arrangement av Gjesdal friidrett som virkelig fristet til gjentagelse. Neste år utfordrer jentene gutta i klubben til å (helt konkret) komme på banen!
 • Bergen City Marathon: Her tok Helena Hope fra Spirit en råsterk seier under marathondistansen (2.55.48), mens Sandnesløper Frew Z. Brkineh tok seieren på halvmarathon for herrere (1.09.01) Elisabeth Knudsen (GTI) sprang HM på 1.28.52. Samme Elisabeth som etter å ha entret de freidige 40 stadig ser ut til å bli både raskere og sterkere. John Nessa, klasse 70-74, som ble sterkt kvestet i en trafikkulykke få år tilbake gjennomførte den tunge marathonløypa i Bergen på 4.54…. https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=5733&language=no

I tillegg har medlemmer i klubben deltatt i løp som blant annet Boston Marathon, Sentrumsløpet, Budapest Halvmarathon og London Marathon.

1 tanke om “April – pangstart på utesesongen

 1. Så utrolig flott oppsummert av alle de fantastiske prestasjoner og den store løpegleden man finner i klubben. Kjekt å lese:-)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close