Stavanger Marathon, 3-Sjøersløpet, klubbtilhørighet og dugnad

Siste lørdag i august og første lørdag i november er travle. Siste lørdag i august og første lørdag i november er travle og givende. Siste lørdag i august og første lørdag i november er travle, givende og veldig viktige.

Har du noen gang tenkt på hva som ligger bak?

Denne artikkelen er litt annerledes og inneholder ikke resultater og navn på løpere. Jeg ønsker å skrive litt om hva som skjer ved arrangementene og hvorfor vi gjør dette. Hilsen klubbsekretæren.

I GTI Friidrett arrangerer vi to store løpsfester hvert år som vi er veldig stolte av. Gjennom hele året har vi en ansatt løpsleder, i tillegg til dette er komiteer, ambassadører, koordinatorer og andre i sving med mye jobb gjort på frivillig basis og dugnad. Når selve arrangementet holdes er det mange hundre i sving for å få til et så knirkefritt arrangement som mulig. Noe knirk blir det likevel alltid.

Arealsøknader, kommunenogdi, trafikk, t-skjorter, fartsholdere, bussruter, politi, parkering, medaljer, mat drikke, underholdning, løypevakter, oppmåling, reklame, sosiale media, informasjon, påmelding, forespørsler fra inn og utland, økonomi, sponsorer, regnskap, fotografer, målportal, været! telt, do, startnummerutdeling, speakere, scene, premiesjekker osv osv osv osv. Noe går heldigvis på klipp og lim fra det som har fungert bra fra tidligere år, men langt i fra alt. Plutselig skal det skiftes vannledninger og løypa må legges om – finne alternativ rute, måle opp riktig lengde, informere om ny rute, ekstra løypevakter grunnet endring…..

Hundrevis av mennesker skal ha informasjon om hvor de skal være, når de skal være der og hva de skal gjøre. Veldig mange av disse er fra arrangørklubben GTI Friidrett. DET i seg selv er fantastisk. Å være i en klubb hvor så mange stiller opp for sammen å skape folkefest er utrolig fint. Utdeling av startnummer, blanding av drikke, fartsholdere og motivatorløpere, sjåfører og sjauere, drikkestasjoner, koordinatorer, medaljeutdelere, syklister først og bakerst, løypevakter, hallvakter og doansvarlig. Noen stiller hvert eneste år grytidlig med rigging på løpsdagen og går ikke hjem før siste løper er i mål og sola går ned.

Hvorfor?

Fordi det er givende, fordi det gir STOR helsegevinst, fordi det er så herlig å se god idrett og mestring hos de som fullfører, fordi det gir klubbtilhørighet, samhold og venner for livet. Fordi det gjør klubben økonomisk rustet til videre drift og at vi også neste år kan gjøre oss klare til 5-4-3-2-1 GOD TUR!

Bildene er av Svein Pausen, Trine N. Wichmann, Svein E. Fylkesnes, Torbjørn R Petterssen, Atle M. Oftedahl, Øyvind Løvik, Tonja Hjøllo fra Stavanger Fotoklubb samt privat av Anders Jaarvik og Britt-Hege Nicolaysen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close