NM Veteran Innendørs i Grimstad

I Sparebanken Sør Arena Grimstad gikk NM Veteran innendørs 26-27.mars. En flott innendørshall med gode hopp, kast og løpsmuligheter. Dagen før hadde NM vinterkast gått av stabelen i Kristiansand og sesongens første konkurranse for Janice Astrid Flaathe gav en pekepinn på at årets sesong kan bli hennes beste……

Dag 1 av NM Veteran innendørs og GTI sanker edelt metall i fleng. Selv om lav deltakelse i noen øvelser gjorde det relativt enkelt å klatre høyt på pallen så var det ingen som tok lett på oppgavene. Kunsten å gi alt man har og så litt til..da smaker medaljene godt uansett. Dessuten ble flere klasser satt sammen i øvelsene slik at man hadde konkurrenter å kjempe med.

Bjørg Hagen (80-84) og Britt-Hege Nicolaysen (45-49) deltok begge i livets første 200m. Førstnevnte satte en solid ny norgesrekord på 10km på Sola helga før på 56.52 og testet positivt på Covid dagen derpå. Hun kjente godt ukas covidinfeksjon i kroppen og fikk ikke den responsen fra bein og lunger som hun normalt kan forvente. Likevel satte hun en godkjent tid i klassen på 44.31, under 2 sekunder bak norgesrekorden. Britt-Hege benyttet råd fra erfarne sprintere og gikk noe kontrollert ut første hundre før hun hadde mye å gi siste hundre, erfaring til neste gang er å trøkke enda mer ut fra start.

I de tekniske øvelsene jublet Janice Flaathe etter flere for henne overraskende gode resultater, for oss som har fulgt hennes strukturerte treningsregime var ikke overraskelsen like stor. Godt jobba!

Kate Alnes trøblet litt med timingen på noen av øvelsene, men etter skadeavbrekk og usikkerhet om deltakelse var det flere lyspunkt og sesongen er godt startet.

Eldar Bjørge og Olav Hagland i forskjellige klasser, men samløp, opplevde dessverre noe forvirring i rundetellinga på 1500m men fikk heldigvis tellende resultat.

1500m for Britt-Hege var noe preget av 200m noen timer før og erfaringen er at personlige rekorder ikke settes med slitne bein.

Stor stas å ha verdensmestre i egne rekker samt treffe andre verdensmestre i forskjellige aldersklasser. For førstegangsreisende var det litt skummelt for første gang å gjøre dette, men PYTTSANN, det var jo kjempegøy! I tillegg var det en kjempefin anledning til å treffe deltakere fra naboklubbene og heie hverandre frem. Rogaland var godt representert!

Dag 2 av NM Veteran innendørs. Kulestøtkonkurransen gav 3 gull av 3 mulige✨, Kurt Jan Watne i ny årsklasse 80-84 gjorde comeback og gjorde de andre sjanseløse. Marius Gannsen med kjenning med skade sikret gullet uten å pushe og Janice A Flaathe viste igjen styrke med to svært gode støt.

3000m og Olav Hagland og Eldar Bjørge igjen i samløp der Eldar fikk en fin reise bak Olav. Yngstemann hadde litt ekstra å gi på fra siste sving og fikk en stor opptur med bedre tid enn målseting. Kate Alnes tok gull i tresteg.

Med 60m og 3000m søndag hadde Britt-Hege 4 løpsøvelser totalt. De korte øvelsene gav mersmak og det er noen enkle justeringer som kan gi enda bedre resultater.

Flott helg både sportslig og sosialt i Grimstad, så får vi se om poengene til Veteranserien strømmer inn slik at vi kan klatre den siste plassen opp til toppen når vi summerer opp 2022🤞🤞🤞

Alle resultatene:

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close