Vi minnes Kåre Skailand f.01.12.1933-05.09.2021

Vi fikk den triste beskjed om at Kåre Skailand døde den 05.09.21. Han var en sterk idrettsmann, flott representant for klubben og en viktig gledesspreder i kastmiljøet. 09. juni deltok han ennå i kastkarusellen i både diskos og slegge, 87 år gammel. Han deltok i mange lokale og nasjonale konkurranser med topplasseringer. Varme tanker går til hans familie og venner. Han blir savnet i GTI Friidrettsklubb.

Hans gode venn og idrettskollega Herman Henriksen har skrevet minneord.

Minneord i anledning Kåre Skailands bortgang.

Det var med stor sorg jeg fikk vite at Kåre døde natt til 6. september, 87 år gammel. Han var min gode venn og treningskamerat.

Kåre og jeg møttes første gang i Stangehallen på Hamar i 2008. Han fant da ut at vi ikke bodde langt fra hverandre, og spurte om vi ikke kunne trene sammen. Det gjorde vi, og ble etter hvert gode venner og trivdes godt i lag. Da familien flyttet fra Sandnes til Ålgård, ble det lettere for oss å møtes til trening. Hver økt ble avsluttet med kaffe og kake på kafé, alltid med gode samtaler om alt mellom himmel og jord.

Fra 2012 var jeg gått over til diskos, deltok internasjonalt. Jeg trente da enda mer, og Kåre ble med på treningen. Han var like ivrig som meg . Men han var også ivrig på å få meg bedre. Ingen var gladere enn Kåre når jeg fikk gode resultater. For meg ble treningen lettere sammen med ham. I Kåre hadde jeg en person som støttet og oppmuntret meg.

Kåre kastet diskos, kule, slegge og vektkast. Han deltok i Sørlandsmesterskap for veteraner i flere år, med gode resultat. I 2020 ble han norgesmester i Vinterkast i Kristiansand, i en alder av 86 år. Det står det respekt av.

Jeg vil minnes Kåre som en positiv person, med godt humør- alltid noen morsomme ord på lur. Han snakket aldri dårlig om noen. Jeg tenker med glede tilbake på de årene vi hadde sammen. Selv ga han også uttrykk for det samme -like fram til han døde.

Jeg lyser fred over hans minne.

1 tanke om “Vi minnes Kåre Skailand f.01.12.1933-05.09.2021

  1. Karl-Fredrik Bjørnson Aspelund-Rausand 14. september 2021 — 19:32

    Jeg kommer aldri til og glemme mine og Grandonkel Kåres stunder på mine besteforeldres gård ved Molde. Det var ett av hans øvingssteder i Diskos.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close