NM for veteraner i Førde 25-27 juni- Flott levert!

Etter mange avlyste stevner var det gledelig at Førde IL klarte å gjennomføre NM for veteraner. 8 utøvere fra GTI Friidrett gjorde et durabelig stort jafs i medaljefatet og sikret seg gode resultater og pallplasser.

For å få et glimt av hvordan det kan oppleves tar vi med Rasmus S. Pedersen sin beskrivelse av sitt 800m-løp:

«Dagens historie… en skildring av 800m i NM…Jeg synes 800m er av de mer dramatiske øvelsene i Veteran NM. Det er kamp om medaljer i et felt. Ofte flere årsklasser sammen og det blir ofte tett og jevnt og aldri avgjort før en er i mål. I år som tidligere løp var vi et bra felt, og det ble dratt igang av dravillige Jon R. Hauge fra Gloppen💪 Jon har alltid vært dravillig og selv om formen kanskje ikke er den samme som enkelte andre år så gikk han ut og gjorde jobben. Åpning på 35s første 200m var litt rolig, men dette er mesterskap og medaljene som teller. Midt på langsiden av første runde går Lars Ole Hageskal fra Kyrksæterøra opp og drar. Det var snart slutt på roa. Vi passerer 400m på 70s og Lars Ole klemmer til med en gang. Langspurten er satt i gang av mannen med 16min på 5000m😱 Han vet at den runden som står igjen er kort og det kan han kjøre💪 Selv strekker jeg ut steget, øker frekvensen litt og manøverer meg forbi Jon og legger meg i rygg på opptrekket. Fart har jeg…. Men opptrekket er hardt. Halen med konkurrenter blir lang. Snart høres hverken pust eller steg fra de bak og Lars Ole trekker og han trekker. Neste 200m går på ca 31s, men en rolig første runde gjør at en god sluttid er umulig. Men igjen, det er medaljene som gjelder. Lars Ole trekker fortsatt hardt etter 600m. Ut av svingen og 100m igjen kjenner jeg at Lars Ole om mulig har økt tempoet ennå litt til! Er det mulig! 😱 Jeg kjenner at dette kan bli close-race om syra kommer fort, for snart må jeg sette inn støtet, og med 100m igjen er det bare å gå igang! Det er dette jeg har trent ufattelig mange timer og mengder med 20x200m og alt annet for å takle. Jeg har ikke testet kapasiteten etter vinteren ennå så nå er det eksamen! Jeg øker farten og det føles fort! Jeg siger opp på siden av Lars Ole og jeg merker at syra holder seg på litt avstand, iallfall den «mettende» syra. Kroppen responderer og jeg kan holde oppe det «nye» tempoet. Jeg merker at Lars Ole gjør «motstand». Han har syk vilje til å presse seg og det vet jeg når han løper 5000m på 16min😱 Men jeg finner tempoet han ikke matcher, passerer med to-tre meter holder han på avstand….mål nærmer seg….sjekker rundt at ingen kommer med rakettspurt og kan stege i mål med en helt sinnsyk digg følelse. Den må oppleves for å kunne forstås… Men nå er det historie og 400m venter i morgen… Takk for kampen Lars Ole og Jon💪😎🥇«

Resultatene for begge dagene https://friidrett.fordeidrettslag.no/?fbclid=IwAR22Z9rSk7w_b4MAj_4_-7pip0MflZDSFua8DyfSg9BFwQVXp4FO1wm6fAY

Av de eldste må vi nevne Ivan Thorsnes som deltok på 100m, klasse 80-84. Dagene før hadde han noen tester som viste at han kunne krype ned på 16-tallet med et godt opptrekk. Resultatet ble 17.86 og sølv. Vinnertiden ble 16.96 og da er det vel naturlig å tenke at han får satse minst et år til for å knipe den gullmedaljen.

Av damene så var det spennende med et for mange nytt navn, selv om etternavnet Løland for mange er veldig kjent så er det veldig gøy at Ann-Cathrin markerer seg og gir sin far konkurranse som medaljegrossist. 3 gull og 4 sølv ble helgens fangst på familien Løland.

Forhåpentligvis er verden tilbake til normalen neste år og enda flere har lyst og mulighet til å delta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close