Stavanger Marathon Special Edition

Det var lenge usikkerhet om det var mulig å arrangere årets utgave av Stavanger maraton. I flere måneder har Johannes Økland og SM-komiteen jobbet hardt for å lage et korona-vennlig arrangement. Akkurat den jobben klarte de med glans: 494 løpere fullførte Stavanger Maraton Special Edition i strålende løpsforhold. Tilbakemeldingene fra løpere og publikum vitner om et vellykket og trolig etterlengtet løpsarrangement.

Dan-Olav vant sin klasse på halvmaraton og fulgte på sedvanlig viss opp som ivrig tilskuer
Foto: Stavanger Fotoklubb/Hans Lie

Lørdag morgen ble første pulje sendt avgårde av speaker Eirin Kvadsheim. Førstemann ut fra start var også førstemann i mål. Frew Brkineh fra Sandnes IL har for vane å markere seg i våre arrengement og han klinket like greit til med sololøp og en fin slutt tid på 1.08.23. Sololøp ble det også for Tage Morken Augustson (Varegg) som kapret andreplassen med 1.10.54 og Marius Skeide Roth (Skjalg IL) som sikret tredjeplass med tiden 1.12.47. GTI sitt nye stjerneskudd, Jan Gunnar Lutcherath, har rykket opp til klasse 40-44, men det har tilsynelatende ikke hatt noe å si for fremgangen. Med slutt tid på 1.17.07 satte han nok en ny pers og det er ingen grunn til å tro at utviklingen hans stopper her. Kanskje har vi enda en NM-kandidat om noen år.

Foto: Stavanger Fotoklubb/Hans Lie

Årets arrangement hadde en noe lavere kvinneandel enn tidligere, men av de som deltok fikk vi likevel se gode resultater. Lina Rivedal (Varegg) tok en soleklar førsteplass med tiden 1.19.37, noe som også sikret henne en niende plass totalt. Anne Årrestad (Oslostudentene) kom i mål som nummer to (1.28.29) før vår egen Elisabeth Knudsen sikret seg både pallplasseringen og klasseseier. Elisabeth har hatt en flott utvikling og leverer stabilt gode resultater. I en litt mindre kupert løype og med litt flere konkurranser i beina kunne det trolig gått enda raskere. Selv om GTI er en breddeklubb er det inspirerende å ha sterke løpere som Elisabeth med på laget. Vi gleder oss til å følge både henne og resten av GTI-damene videre.

Elisabeth i fint driv mot en sterk tredjeplass under årets halvmaraton
Foto: Stavanger Fotoklubb/Hans Lie

Søndag morgen var det klart for ny speaker og ny distanse. I løpet av formiddagen sendte Anders Jaarvik avgårde 200 maraton-løpere, hvorav 166 kom helskinnet i mål. Først av alle var Erik Bergersen fra Kristiansand Løpekubb på 2.44.15. Dette er en sterk tid uansett, men enda sterkere viss man tar i betraktning kupert løype og sololøping. Jan Erik Wergeland (Sandnes IL) kan vise til en fin merittliste, og selv om det var et stykke unna pers denne gangen sikret han seg likevel en klar andreplass på 2.49.08. Kristian Bay Næss fullførte pallen med 2.53.49. Totalt 8 løpere kom seg under 3 timer og det er slettes ikke verst sett i forhold til andre norske maratonløp.

Blant damene var det Heidi Nassehi fra Egersund IK som kom først i mål (3.19.13) tett etterfulgt av Anja Hoffman som fullførte på sterke 3.19.21. Jannicke Bråthe, for noen bedre kjent fra bloggen Løpeskjørt, kom inn til tredjeplass på fine 3.22.56.

Foto: Stavanger Fotoklubb / Svein Erik Fylkesnes

Det er synd vi ikke får arrangert fellesturen til Amsterdam i høst, da vi åpenbart har stort potensiale i GTI-rekkene. Det var flere GTIere som viste god form under Stavanger maraton. Hanna Kate Hoddy leverer stort sett når hun skal og kom inn til en sjetteplass på tiden 3.37. Bare noen minutter etter kom vår norsk-amerikanske klubbvenninne Ashley Russell inn til en fin niende plass, og sluttresultat på 3.41 lar seg absolutt høre. Det alltid moro når blåkledde GTIere markerer seg i våre egne løp. Forhåpentligvis kan vi om ikke altfor lenge se utøverne våre gjøre det samme i større løpskonkurranser utenfor både fylkesgrenser og landegrenser.

Årets utgave av Stavanger maraton ble ikke som tidligere utgaver, men vi må kunne si at det var en minst like stor suksess likevel. Riktignok ble det ikke en økonomisk gevinst av arrangementet, men vi sørget for en flott løpsfest for konkurransehungrige utøvere. Løpsleder Johannes var godt fornøyd med gjennomføring av arrangementet. Spesielt har han trukket frem den imponerende innsatsen til alle de frivillige som stilte opp. I år var det nemlig bare klubbens egne medlemmer som var funksjonærer. I følge Johannes har det kommet veldig gode tilbakemeldinger på arrangementet generelt og av oppbakkingen fra funksjonærene i løypa spesielt. Sånt noe er jo gøy å høre, og det bekrefter det mange av oss har ment lenge: GTI friidrettsklubb består av flotte folk.

Annerledesåret 2020 har gitt oss mange utfordringer og vi har måttet tilpasse oss en ny hverdag. Det er klart at ting som maratonløping og idrettskonkurranser har havna litt i andre rekke, spesielt for oss som bare gjør dette for gøy. Men så er det kanskje sånn at vi har vært litt underernærte på det som «bare er gøy» i år. Det virket i alle fall som at folk satte pris på det vi tilbudte under årets Special Edition.

Takk til alle som stilte opp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close