Egersund halvmaraton

Totalt 23 blåkledde hadde tatt turen til Egersund for å løpe enten 10 km eller halvmaraton. GTI har for vane å stille sterkt i lokale arrangement og denne lørdagen var ingen unntak. Og det ble litt av en lørdag for våre utøvere. Med fare for at noen er oversett har vi så langt registrert 8 nye personlige rekorder på halvmaraton og 4 nye på 10 km. Dette lover bra så tidlig i sesongen og tyder på at treningen vi legger ned fungerer.

På halvmaratondistansen hadde vi ikke mindre enn 5 personer under 1.30-tallet. Svein Kjetil Riska (1.24.22), Per Ramsø (1.26.03), Tore Hjorteland (1.29.13) og Atle Larsen (1.29.42) satte alle ny personlig rekord og kan være svært stolte over egne prestasjoner. Selv om Egersund for mange er en perse-løype, så er det langt i fra gitt at man skal klare dette hver gang. Alle fire her har jobbet målretta og dedikert for resultatene de oppnår.

En annen som har jobbet hardt og vist stor fremgang de siste årene er Kalle Nilsen. Mange år med fornuftig trening har bidratt til at Kalle leverer stabile resultater i konkurranse etter konkurranse. Under Egersund halvmaraton slo han like godt til med ny pers på over fem minutter. 1.33.20 er tallet og da lar vi det ligge mellom linjene hva som bør være neste mål for solstrålen på Ullandhaug.

Blant damene var det Kristine Os som kom først i mål. Selv om dette var dagen for personlige rekorder var Kristine et par minutter unna egen bestenotering. I følge Kristine ble det en tøff avslutning på løpet grunnet sterk motvind, men like fullt en morsom opplevelse med mye folk og god stemning. Silje Kathrine Syvertsen kom inn rett bak Kristine og sikret seg dermed ny pers med tiden 1.36.13. Janne Bjørnsen fullførte GTI-pallen med fine 1.43.26 som også for henne reflekterer en fin utvikling og en fullt fortjent ny pers.

Som mange av oss kjenner altfor godt til er skadeplager kanskje den største hindringen mot å sette nye personlige rekorder. Derfor er det ekstra kjekt å se utøvere som kommer tilbake etter skadeopphold og leverer sterke resultater på løpende bånd. Hans Olav Undseth viste i løpet av fjorårssesongen at han var på vei tilbake etter flere skadeopphold. Denne trenden fortsette han med et kanonløp i Egersund: 1.16.55 og ny pers lar seg høre! Vi krysser fingrene for at både skader og koronavirus holder seg unna den mannen her. Han vil vi nemlig se mer av utover sesongen!

Det var en solid gjeng som stilte til start på 10 km. Alexander Skurve hadde en sterk vårsesong i fjor og var få sekund unna NM-kravet på distansen. Det ble i år et halvt minutt bak fjorårets resultat, men en 3. plass og sololøp under krevende forhold er mer enn godkjent. Vi ser frem til å følge med på videre utvikling for Alexander. Det er flere i klubben som har vist stort potensiale og som vi har store forventninger til. Gunnar Lutcherath debuterte på 10 km og en 8. plass på tiden 34.45 viser at han har gode muligheter også på denne distansen.

Blant damene var det Elisabeth Knudsen og Venke Lima som forsøkte seg på 10 km. Førstnevnte var skarve 13 sekunder fra og komme under 40 min-grensa og sikret seg med det en fin 4. plass. Venke kom inn to plasser bak og knuste til med ny pers på 41.19. I følge trener Nicolaysen har begge hatt en fin utvikling og har åpenbart gode muligheter for å klare sub 40 i løpet av året. GTI har det siste året markert seg med flere sterke resultat på damesiden. Dette er inspirerende for hele klubben og vi er utrolig stolte over den innsatsen som legges ned.

Sesongen er fremdeles lang og med resultatene fra Egersund friskt i minne er det bare å glede seg til fortsettelsen. Fullstendige resultater fra våre løpere følger under.

Halvmaraton:

Hans Olav ny pers 1.16.55

Ole Christian Willumsen 1.24.16

Svein Kjetil Riska ny pers 1.24.22

Per Ramsø ny pers 1.26.03

Kalle Nilsen ny pers med over 5 min til 1.33.20

Atle Larsen ny pers og første gang under 1.30: 1.29.42

Tore Hjorteland ny pers 1.29.13

Stian Hofoss 1.30.27

Jan Eric Wetteland 1.33.05

Kristine Os 1.35.02

Silje Kathrine Syvertsen perset med 1.36.12

Geir Helge Rygg 1.43.05

Janne Bjørnsen ny pers 1.43.26

Dan-Olav Melin 1.55.21

Turid Veggeland 2.41.38

10 km:

Alexander Skurve 32.54

Jan Gunnar Lutcherath debuterte med ny pers 34.45

Vidar Furholt debuterte på 38.41

Elisabeth Knudsen 40.12

Vetle Lidsheim 40.33

Venke Lima ny pers 41.19

Erik Grødem-Haugum 47.04

Erling Hjort 58.55

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close