3sjøersløpet 2019

Lørdag 9. november arrangerte GTI Friidrettsklubb 3sjøersløpet i strålende solskinn og perfekte løpsforhold. Det så lenge ut til at antall deltakere ville være noe lavere enn tidligere år. Men den siste måneden før løpet rant det inn med påmeldinger. Et fulltegnet arrangement med 2500 deltakere var fasiten da vår egen Simen Holvik fyrte av startpistolen.

Stemningen var elektrisk før start!

Årets vinner blant herrene var Sennay Fissehatsion fra Tjalve som kom inn på 1.06. Et drøyt halvminutt etter kom Narve Gilje Nordås fra Sandnes IL. Narve er et av Norges største langdistansehåp med imponerende 28.59 som bestenotering på 10 km. Tredjeplassen gikk til Weldu Gebretsadik, som deltok på maratondistansen i VM i Doha. Her endte han på 2.16 og en sterk 24. plass totalt.

Tetgruppa
Sennay Fissehatsion fra Tjalve ble årets vinner av 3sjøersløpet

Til tross for et sterkt felt blant herrene var det i kvinneklassen vi fikk de mest imponerende tidene. Pernille Epland stod for dagens prestasjon da hun knuste til med løyperekord på 1.14.35. Stord-løperen og fjorårets NM-vinner på 10km viser med dette stor fremgang tross lang fartstid som langdistanseløper. Vienna Dahle måtte ta til takke med andreplass, men 1.16.18 er likevel et resultat å være stolt over. Tredjeplassen gikk til Rebecca Hilland fra Bergen løpeklubb på 1.17. Totalt var det 10 kvinner som fullførte under 1.30!

Pernille Epland med knusende seier og løyperekord på 1.14.35!

Selv om det ikke var noen GTI-utøvere på pallen i år var det likevel flere resultat som er verdt å nevne. Som seg hør og bør var det Tom Erik Halvorsen som var raskest av de blåkledde og han løp inn til en sterk 9. plass på tiden 1.10.41. Tom Erik skulle egentlig delta for det nordiske laget i Frankrike for noen uker siden, men arrangementet ble avlyst grunnet dårlige værforhold. Nest beste GTIer var Jack Kosky som løp inn til 18. plass på tiden 1.14.36. Vi vet det er flere i klubben som har ambisjoner om å tilhøre sub 1.15-ligaen og da er det inspirerende å se slike resultat.

Vi hadde store forventninger til Jan Gunnar Lutcherath etter hans sterke resultat under Ryfastløpet. Jan Gunnar skuffet ikke og løp inn til ny pers på 1.19.46, men det er likevel grunn til å tro at potensialet er enda større og det blir spennende å følge han til neste år. På GTI-treningene er det en større gruppe løpere som holder tilsvarende nivå og en av disse er Trond Magne Susort. Under 3sjøersløpet var det han som gikk hardest ut og tiden 1.18.20 holdt til ny pers og 29. plass totalt. Vi må også nevne Bjørn Ingvar Kydland som tok andreplass i klassen 40-44 år på tiden 1.20.39, og Bjarne Skumsnes som tok en sterk førsteplass i klassen 65-69 år på tiden 1.33.38!

Trond Magne Susort viste storform under årets 3sjøers

Beste GTI-kvinne var Stine Haugland best på tiden 1.33.48 og en 16. plass totalt. Stine har viser god utvikling og bør sammen med flere andre i klubben ha gode sjanser til å komme seg under 1.30-tallet til neste år. Elisabeth Knudsen ble nest beste på tiden 1.34.29, og Hanna Hoddy ble tredje beste GTI-kvinne på tiden 1.35.04. Her må vi også dra frem Beate Norheim som løp inn til fjerdeplass i klassen 45-49 år på 1.39.04, og Britt Heskestad som løp inn til en flott 3. plass i klassen 55-59 år med tiden 1.44.24.

Britt har hatt en sterk sesong og avsluttet med stil under 3sjøersløpet

Årets 3sjøersløp er kanskje den beste utgaven som klubben har arrangert. Løpsleder Johannes Økland kan med dette si seg svært fornøyd med jobben som er lagt ned. Et arrangement av denne størrelsen krever mange hender og det er mange som fortjener en stor takk. Vi legger for syns skyld ved «takketalen» som Johannes la ut på facebook i etterkant av løpet:

Alle kan dessverre ikke nevnes særskilt, men ønsker å trekke disse særskilt fram:
Komitéen med Anja, Kalle og Ole Christian for gode diskusjoner og beslutninger underveis i året.

Alain for godt arbeid på Facebook rundt løpet; inkludert besvaring av 1000 og et spørsmål før og etter løpet på Messenger.

Anja for god ledelse av målområdet på løpsdagen.
Kalle for god lede aktiviteten inne i hallen på løpsdagen.

Ole Christian for god lede startnummerutdelingen (første gang i år!).
Bodil for å lede medalje- og drikkeutdelingen.

Trine for proff koordinering av fartsholderne.
Dan-Olav for å merke løypa (vi har nøyaktige kilometermerker), og nok en gang være med til alt er ryddet inn på lager.

Svein Nydal for å være med å merke løypa, og ha full kontroll på målportal.

Rune for å være kontaktperson for løypevaktene og drikkestasjonene, og sykle rundt i løypa før start, og inspirere til heiing.

Øyvind for i år igjen å kjøre ut materiell til drikkestasjoner, og være ansvarlig på Speidermarka.

Fredrik Askeland for å kjøre ut materiell til drikkestasjoner, og være anvsvarlig ved Hålandsvatnet.

Tore Michelsen for nok en gang å være lege under løpet.

Jørn Atle for nok en gang sette av to hele dager.

GTI er helt avhengig av frivillige som stiller opp og tilbakemeldingene fra både Johannes og andre tyder på at dugnadsånden står sterkt i klubben. Det skal være gøy å delta som frivillig og engasjementet som blir vist av våre medlemmer vitner om at dette er tilfelle. Vi håper at engasjementet blir like fantastisk under Stavanger maraton til neste år. Takk til alle som bidro til å gjøre årets 3sjøersløp til en folkefest uten sidestykke!

Fartsholder-gjengen samlet før start

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close