Ryfastløpet 2019

Foto: Rogaland Avis

Lørdag 5. oktober var det endelig tid for årets «snakkis» blant mosjonistløpere. Ryfastløpet ble arrangert i strålende solskinn, noe publikum i større grad fikk dra nytte av. Men publikum var det nok av! For en stemning før start, på Hundvåg og ikke minst ved målgang på Solbakk. Det er sjelden lokale mosjonistløp kan by på så god stemning som vi fikk oppleve her. Arrangøren fortjener også honnør for ivrige funksjonærer og flott korpsmusikk underveis i løypa.

I tunnelen var det glimrende forhold med rundt 12 grader og (naturlig nok) vindstille. Mange høydemeter ble kompensert med mye nedoverbakke. Selv om man regner 3-4 minutter ekstra i forhold til flat løype var det mange som oppnådde sterke tider. Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL vant på sterke 1.09.50 sammen med tidligere GTI-løper Elise Hay Opsahl som kom inn på 1.26.09.

GTI friidrettsklubb var igjen den største klubben i antall fullførende med totalt 57 løpere. Det er utrolig kjekt å se at så mange blåkledde stiller opp og er med på å skape god stemning i lokale arrangement. Forrige helg var vi en stor gjeng som dro til Egersund for å løpe Kystløpet og neste helg er det også mange som skal delta i Backyard Ultra. Kanskje kan de som ikke skal løpe selv stiller opp for å heie frem lagkamerater? Uansett er det flott å se alle sprekinger rundt omkring i disse ellers kalde høstmåneder.

Når det gjelder Ryfastløpet var det som nevnt mange sterke resultater å spore. Dagens nest beste GTI-løper var Jan Gunnar Lutcherath. Han slo like godt til med ny pers med over 2 minutter og sikret seg endelig tittelen «sub 1.20-løper». 1.19.52 lar seg høre og det blir spennende å se hva Jan Gunnar kan oppnå i en flatere løype. Til neste år drar en større gjeng GTIere til Berlin halvmaraton, og er det en plass man kan løpe fort er det nettopp her. Vi bare nevner det, Jan Gunnar…

Ingen tvil om hvem som var i storform i dagens løp. Foto: Anders Minge

Treneren selv, John Nicolaysen, kom inn noen minutter bak og tok nok en klasseseier på tiden 1.24.46. John ser ut til å være ferdig med skadeproblemene han har slitt med, og har unnagjort mye bra trening det siste halvåret. 3sjøersløpet er neste mulighet for å vise seg frem og da er det naturlig å håpe på at treneren slår fjorårets tid på 1.24.31.

Foto: Anders Minge

Blant kvinnene var det Ashley Russell som var raskest på tiden 1.44.26. Ashley har mye erfaring fra løp i USA og har etter hvert også bygd seg opp en god del erfaring på norsk jord. Janne Bjørnsen ble nest beste kvinne på tiden 1.55.13. Janne er i utgangspunktet en triathlon-utøver og kanskje dro hun fordel av dette i siste bakken mot mål. Siste kvinne på  GTI-pallen var Milfrid Østerhus Melberg på 1.56.08.

Foto: Anders Minge

Og så har vi Tom Erik Halvorsen. GTI sin kanskje sterkeste løper viste stor klasse, og ledet an tetgruppen i perioder avløpet. Til slutt ble det en tredjeplass bak nevnte Frew og Zerei Kbrom Mezngi fra IL Skjalg. Det er ikke uvanlig å se Tom Erik på pallen, men 1.11.57 i denne løypa vitner om en mann i storform. Dette er spesielt gledelig ettersom han har vært en del skadeplaget det siste året. Tom Erik skal løpe for det nordiske laget i det 76 km lange ultraløpet Grand Trails de Templiers i Sør-Frankrike om to uker. Vi gleder oss til å se hva han er i stand til å oppnå her.

Foto: Anders Minge

Vi sitter igjen med store smil og ømme muskler etter Ryfastløpet. Velorganisert og flotte rammer rundt arrangementet gjorde virkerlig dette til en «once in a lifetime»-opplevelse. Nå gleder vi oss til høstens andre høydepunkt i 3sjøersløpet. Få det løpt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close