2.utgave av Lysefjorden rundt. Løyperekord med over 39 minutter. Fredrik og Simen på 1. og 3.plass.

Fredrik Askeland med 1.plass og Simen Holvik med 3. plass i det som regnes som et av Norges hardeste ultraløp i et av Norges vakreste terrengområder. Løyperekorden som ble satt av Jon Duncan i første utgave ble senket med hele 39 minutter av Fredrik, til tross for både tåke ved Kjerag og mer gjørme i løypa. Med navn som Tom-Erik Halvorsen, Andreas Penne Nygård, Ørjan Ravndal, Hans Olav Ystheim Undseth og Miklos Ori i samme klubb er det ikke til å komme utenom at GTI Friidrett utmerker seg innen terreng og ultraløp på herresiden. Når vi også vet at Silje Skorve Skarpeid og Silje Kathrine Syvertsen tok henholdsvis 1. og 3. plass på Riska trailrun for GTI i mai er det vel innenfor å si at det bygges opp en stor stall av sterke ultraløpere i klubben.

Søstrene Mari og Sarah Mauland (begge Stavanger Friidrettsklubb) ble de to første kvinnelige løpere til å fullføre den krevende løypa.

I tillegg til disse som topper listene er det også mange utøvere i klubben som preger ultraløpmiljøet både sportslig og sosialt. Vil her nevne en i denne sammenheng som en viktig miljøskaper. Svein Kjetil Riska. I tillegg til å stadig klatre høyere på listene er han en som på tvers av klubbtilhørighet og sportslige prestasjoner preger miljøet med humør, raushet, smittende motivasjon og herlig ståpåvilje.

For å lese mer om dette flotte ultraløpet, se Olav Engens artikkel i Kondis, link under.

https://www.kondis.no/fredrik-askeland-og-mari-mauland-vant-lysefjorden-rundt-extreme-ultra-trail.6232876-127695.html
%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close