Et skred av personlige rekorder i Egersund. DEL 1 : 10km.

Under Eik friidrett sin stødige arrangering ble halvmarathon avholdt for 39-ende gang og 10km avholdt for 6. gang. Og i Eik Friidrett sitt 100-årsjubileum var det bare passende at det ble en blåblå festdag i Egersund.

Med felles start fra Lagård ungdomsskole var det mange ivrige løpere som la i vei i retning Krossmoen. Hele 27 av disse var fra GTI Friidrett, det var også utenom arrangørklubben EIK god oppslutning fra Stavangerer Friidrettsklubb. Viktig at man støtter opp om gode lokale løp.

For oss som løp litt bak i rekkene var det imponerende å se de raskeste 10km-løperne som etter 5km snudde og kom tilbake. Thomas Asgautsen(Stavanger FIK) vant på 31,54.  Alexander Skurve (GTI) tok 2.plassen, forbedret sin egen pers fra Sola i januar (33.50) til 32.36 og ligger nå bare 36 små sekunder bak NM-kravet på 10000m. 3.plassen gikk til Salim Haroun (EIK) på 33.42

Ole Henrik Kråkenes (GTI) tok løpet som en del av oppkjøring til senere mål i sesongen, løp kontrollert og fikk en god rygg å følge i Ole Christian Willumsen (GTI) som leverte et kjempeløp. De kom inn på henholdsvis 36.41(O-C) og 36.50(O-H). Ikke langt bak løp klubbkamerat Rune Boge på gode 38.04 .

Per Helge Litsheim(GTI) fortsetter å sette rekord i hvert løp han deltar i, med like strukturert trening og innsats kommer han godt under 40 minutter i løpet av sesongen. Lørdag ble det 40.15.

Evigunge Olav Hagland (GTI) viser at også de over 70 kan levere. Slutt-tid 49.28.

På damesiden var det Vienna Søyland Dahle(Skjalg) som igjen leverer et sterkt løp og vinner soleklart med 34.18. Tett mellom nr 2 og 3, der Sara Aarseth(Stavanger FIK) med 37.46 slo Christina Toogood (Sandnes IL)  37.54.

Trude Håland var GTI Friidrett sin raskeste dameløper på 10km. Ikke helt fornøyd med 45.55 og 6.plass. Økte farten utover i løpet og avsluttet i godt driv. Når flate maratonløp er normaldistansen kan det være uvant å finne rytmen med bakker og høyere fart. En tid under 45 er absolutt innen rekkevidde.

Trekløveret Silje Østhus, Anne-Tove Puntervold og Britt-Hege Nicolaysen (alle GTI) fulgte hverandre gjennom hele løpet og landet solid på 50-tallet. Og noen minutter bak, Merethe Steffensen(GTI) på 55.04. Stor glede over målgang og gjennomføring.  Dette er gøy!

Kommer snart DEL 2 : Halvmaraton

 

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close