3-Sjøersløpet og NM halvmaraton

Løyperekord og brødreduell.

 

Årets store løpemål for mange gikk av stabelen i helga. For GTI Friidrettsklubb ble det en ekstra spennende utfordring at vi skulle arrangere NM halvmaraton i samme løp.

At løyperekorden for damer skulle slås var det ikke mange som trodde med tanke på vindforholdene som møtte løperne. Runa Skrove Falch (Sportsklubben Vidar) og Vienna Dahle`s (Skjalg) prestasjoner i motvinden må betegnes som svært sterke! At Runa dro fra rundt den siste sjøen (Mosvannet) og senket løyperekorden med 12 sekunder til 1.15.32 viser en god form i den kuperte løypa. Vienna som deltok i 3sjøers første gang i 2015, da med tiden 1.21.12  har forbedret seg mye og hennes nye løypepers på 1.15.53 forteller at Vienna nå etablerer seg i Norgestoppen også i lengre løp. Ida Bergsløkken (Royal Sportsklubb) sprang inn til 3.plass på 1.19.03.

 

Som i 2016 var det de to brødrene Fissehatsion fra Tjalve som først løp sammen inn mot mål. Senay vant spurten foran Okubamichael og kunne juble for NM-gull. Tiden 1.06.38 var nøyaktig 1 minutt dårligere enn hans egen vinnertid for 2 år siden. Ørjan Grønnevik, innehaver av løyperekorden på 1.05.02 satt i 2015 løp inn til 3.plass på tiden 1.08.16.

Mange løpere fra arrangørklubben GTI friidrettsklubb deltok, og flere av disse hevdet seg høyt innenfor sine klasser.

Trener John Nicolaysen (M 50-54) hadde på forhånd gått høyt ut i lokalpressen og annonsert ambisjoner om medalje. Det ble en tett duell med Bjørn Harald Bongom (Varegg Fleridrett), som først ble avgjort oppe på rundkjøringa 300m før mål. Da tok Nicolaysen et siste innpust og seilte fra konkurrenten og inn til NM-gull. En liten GTI-konkurranse i konkurransen var det også mellom Jan Gunnar Lutcherat og John Nicolaysen, og det kan røpes at det høytidelige veddemålet og champagneflaska ble vunnet av gamlefar, den smakte nok minst like godt som NM-gullet.

Også Elise Hay Opsahl 1.28.09 (K 40-44) og Nina Kristin Holta 1.29.16 (K 45-49) tok gull i sine klasser. Ninas tid er faktisk 7.beste HM-tid i år, kun 4m5sek bak årsbeste i klassen. Hvis man tar hensyn til løypeprofil og værforhold tilsier det et løp helt i toppklasse. Erlend Aano 1.15.21(M 35-39) løp som et lyn inn til løypepers, Yvonne Smith 1.29.25 (K35-39), og Hannah Kate Hoddy 1.31.22 (K 40-44) og Dan Olav 1.50.15 (M70-74) tok alle sølv i klassene sine. Hannah er en av våre nye løpere og har et potensiale til å løpe godt under 1.30 i løpet av neste år. Randi Edvardsen som stort sett gamper mange flere mil, helst utenfor sti, klarte bronse med tiden 1.45.48 (K50-54)

Utenom pallen kunne vi også gledelig registrere en Ole-Henrik Kråkenes i stigende form, en Sigbjørn Høydahl som begynner å få betalt for tålmodig treningsarbeid samt Trond Magne «Timmy» Susort som for en gangs skyld løp ut med en fornuftig åpningsfart og holdt helt inn til sterke 1.21.52. Per Helge Litsheim løper også stadig fortere og den nye persen på 1.36.32 vil nok ikke stå lenge. Noen som også «bestilte» pers var Eskil Ruud-Larsen, og med en plan om under 1.40 er tiden 1.39.52 mer enn innafor.

Med stødige fartsholdere hvert 5.minutt fra 1.25-2.30 er dette et løp det går an å få god hjelp til å løpe inn til «bestilt» resultat.

Interessant også å observere at flere satte løypepers (Kristine Os) og også personlige rekorder (Silje Kathrine Syvertsen) til tross for at denne løypa er kupert og mye vindutsatt. Det er nok mange som får en god formutløsning nå rett før vintersesong og sesongpause.

Med over 70 påmeldte deltakere fra klubben kan vi ikke nevne alle prestasjoner, seire og nederlag, men en stor gratulasjon og takk rettes til alle som har gjort dugnadsinnsats, løpsinnsats og arrangementsledelse.

 

Alle bilder : Sven Erik Fylkesnes

VEL BLÅST og VELKOMMEN TILBAKE NESTE ÅR.

 

 

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close