Køln, en rapport fra sidelinja.

Årets fellestur gikk dette året til Køln Marathon. Med flat løypetrase skulle mulighetene være gode for sterke tider og nye perser. Mange ble nok lurt av at logistikken på reisen virket noe kronglete, og dermed ble oppslutningen lavere enn tidligere år. Men for de som lurer. Fly til Dusseldorf via Oslo, så tog i 40 minutter og vipps så er man framme.

For gjengen som reiste ble det en fin blanding av kultur, løp og sosial omgang. Målgangen ved Kølnerdomen gav en majestetisk ramme rundt et veldig bra arrangement. Hotellet vårt lå så sentralt at løperne passerte utenfor døra 3 ganger, og heiagjengen kunne vente i varmen inne mens løperne trosset vinden i løypa.

For det blåste. Temperaturen var fine 10-12 grader for maratonløperne, og 12-14 grader for halvmaraton. Men om man ikke kunne få en rygg å skjule seg bak så gjorde vinden at tempoet ble senket noe på flere lange åpne strekk. Til tross for dette klarte formsterke Kay Zaccarini å løpe inn på 3.47.13, nr 26 av 153 i klasse 35-39, og hele 31 minutter forbedring siden mai. Det var også 12 minutter bedre enn målsetningen.

Her flyr Kay gjennom de siste 2 kilometer og vet at hun smadrer personlig rekord!

Trener John Nicolaysen hadde satt seg som mål å komme under 1.20 på halvmaraton. Etter å ha løpt distansen i Oslo med sine godt over 200 høydemeter på 1.21.36 var det et hårete med ikke umulig mål. Men i vinden ble det for tøft for treneren. Han kom i mål på 1.20.44, noe slukøret. Men humøret og stemningen steg betraktelig da det viste seg at flere hadde slitt i vinden. Tiden var så god at den holdt til 2.plass av 909 fullførende menn i aldersklassen (50-54) og totalt nr 86 av 15400 løpere.

Et annet svært gledelig resultat var Britt Heskestad sitt. Hun har tålmodig jobbet steinhardt i lang tid for å komme tilbake i løpeform etter meniskoperasjon og andre plager. Etter tett oppfølging på styrke fra Åsmund Tveitervoll, og skreddersydd program fra John er hun nå nesten helt tilbake. Hun sprang halvmaraton på 1.46.22, nr 18 av 464 i klasse 50-54 og hadde kanskje det bredeste smilet i Køln etter målgang.

De andre som deltok i Køln var Morten Wold (maraton) 4.04.32, nr 16 av 50 i kl. 65-69, noe som plasserer han på 15.plass i aldersklassen på årets norske veteranstatistikk.  Jørn Atle Erichsen (maraton, men måtte bryte halvveis pga sykdom), Eldar Bjørge (halvmaraton) 1.52.04, nr 47 av 223 i kl. 60-64. For Eldar på halvmaraton ble det en del løping i kø og dermed vanskelig å komme i god rytme, likevel en god tid som vitner om at han kan prestere enda bedre.

Tradisjonell morgenjogg med stigningsløp dagen før løpet.

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close