Aktiv helg for langløperne : Sandnesløpet, Riska Trailrun, Ecotrail Oslo mm.

I helgen markerte GTI-løperne seg i både inn- og utland. Mye godt treningsarbeid gjennom vinteren begynner etterhvert å vises gjennom sterke prestasjoner. Her følger noen.

Anders Jaarvik sin rapport fra Sandnesløpet. : Mens stifinnerne besteg høye tinder i østre del av Sandnes, la asfaltcowboyene kilometre bak seg langs landeveien lenger vest hos gaukene. En råsterk seier til Yvonne på 21k, med en tid ned på 1.25-tallet som det vil gå gjetord om lenge. Ole Henrik sin fine andre plass på 5k er også verdt å skrive hjem om, sammen med flere andre sterke tider som inkluderte både årsbeste og perser.

Her noen av de blide GTI-løperne i Sandnes. Foto : Anders Jaarvik

Image may contain: 6 people, people smiling, people standing, sky and outdoor

Riska Trailrun ble arrangert for aller første gang, og mange lot seg friste til å løpe 38km i det flotte turterrenget i Sandnes` hage. 136 fullførte den harde løypa, og en aldersspredning fra 16-70 år i et slikt løp er intet mindre enn imponerende. GTI-løpere markerte seg med sterke resultater. På damesiden tok Elise Hay Opsahl (GTI)  seieren foran klubbvenninne Anja Lindanger.  Tom Erik Halvorsen (GTI) brukte løpet som en oppkjøring til VM i Italia i juni og løp inn til seier blant herrene, mens klubbkamerat Hans Olav Ystheim Undseth tok en sterk 3.plass. Flere mer eller mindre terrengvante GTI-løpere imponerte også i den krevende løypa. Tilbakemeldingene til arrangør tyder på at dette var et svært godt arrangement.  Gruppebilde av noen av råtassene fra GTI-Friidrett.

Image may contain: 12 people, people smiling, people standing, sky, outdoor and nature

I Oslo gikk Eco Trail og også her var de blå representert med flere løpere på forskjellige distanser. En løpsrapport fra Kathrine Sømme beskriver hennes reise gjennom Oslomarka :

Våknet uthvilt etter 10 timers søvn med en halv sovepille å var sikkelig gira. Spiste 3 skiver og organiserte tingene . Var absolutt ikke nervøs bare litt spent.

Tenkte at dette ble lett og planen var å gjøre ett kjempeløp😂 var litt bøsen med en kollega fra løplabbet i Oslo da jeg ganske kjekt sa at jeg regnet rundt 4 timer, han skulle også løpe men ta det som en tur.

Varmet opp lett og fin og kl 13 gikk start der jeg eplekjekk stilte meg nokså fremst i gruppa.

Etter 15 km på 1.27 lå jeg en del bak mitt eget skjema, hadde visst glemt at det var såpass mye terreng der jeg min idiot hadde valgt å løpe i Adidas Boston finskoene mine.

Mellom 20-25 km var det en skog med bjørk og da fikk jeg ikke puste. Var litt flaut for det hørtes ut som jeg røyket 40 til dagen. Men det gikk over når vi var ute av skogen😳

25-35 var egentlig bare ett sant helvete med kramper i magen , noen turer inn i skogen med nr 2 og kaldsvette.

35-40km tenkte jeg bare på å bryte, eventuelt stoppe ett sted å ta en øl.

Ved Lysaker stasjon stod det mellom å ta toget eller kjøpe meg en farris. Jeg valgte det siste å gikk en stund å tenkte på livet, ringte min søster for å høre hvor mål var.

Ved Bygdøy stod det en kjempe ekkel mann som sa jeg måtte løpe rundt Bygdøy 3 km ekstra, det var rett før det raknet fullstendig.

Etter 47.98 km kom jeg mirakuløst i mål, tanter og bestemødre hadde løpt forbi men jeg var veldig glad😁 denne medaljen henger høyt🏃‍♀️

Mvh
Kathrine Engum Sømme

En ting til: han fra løplabbet kom i mål lenge før meg👏         Foto : Simen HolvikNo automatic alt text available.

I tillegg kan det nevnes at Trude Hålands samling på 50 maraton før fyllte 50 år nå har nådd nr. 32.  København Maraton i helgen er den foreløpig siste i rekken. Heia Trude!!

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close