Flott innsats under NM Veteraner innendørs

Gulljenter på NM Veteraner innendørs 2016. Janice Astrid Flaathe og Anneli Henriksen
Gulljenter på NM Veteraner innendørs 2016. Janice Astrid Flaathe og Anneli Henriksen

Veteran NM innendørs i Nes Arena mars 2016

Etter at de fire siste innendørsmesterskapene har vært arrangert i Haugesund og i Bergen, så var årets mesterskap flyttet til Østlandet og den nye hallen Nes Arena nordøst for Oslo.  Allerede fredagen dro mesteparten av deltakerne fra GTI inn til Gardemoen med fly.  Hotellet vi innlosjerte oss på var Thons kongresshotell i Gardemoen Næringspark.

Lørdag morgen samlet gjengen seg til frokost klokken 09:00, og da noen (nærmere spesifisert Rasmus) uttrykket bekymring for dødtiden fram til avgang til hallen, så serverte vi en gåte som kunne få de små grå til å aktivisere seg.  (Hvordan får man nøyaktig 4l vann, når man kun har en 3l og en 5l bøtte tilgjengelig? Om noen lurte på hva slags gåte).

På lørdag så stod 200m og 1500m på programmet av løpsøvelser, samt lengde/høyde uten tilløp og lengde med tilløp.

På 200m var det Rasmus Pedersen og Bjarne Skumsnes som imponerte mest med sine gull. Rasmus med ny innendørspers 25.42 fra bane 2 og Bjarne med seier etter en treg start (han trodde det var tjuvstart i heatet og snudde seg for å sjekke før han akselererte videre).  Hvor bra Bjarne kunne ha løpt vet ikke jeg, men sikkert mye bedre enn hva tiden viste.

For Tor Eiane ble 1500m en taktisk triumf etter å ha ligget bakerst i en trio.  Og så på slutten snike seg foran og inn til seier. Under 800m klarte han derimot ikke å lure Rasmus Pedersen, som suste inn til mål foran Tor. Allikevel betydde det seier i aldersklassen, mens Rasmus måtte nøye seg med sølv i sin aldersklasse.

Janice Flaathe hadde kanskje det kjipeste tapet av gullmedaljen, da hun etter ny forbedring til 0,96m i høyde uten tilløp måtte gi tapt på grunnen av flere antall riv enn konkurrenten på samme høyden. Men hun fikk sin revansje i kule.

Etter konkurransen på lørdag ventet festmiddag på hotellet,  alle deltakerne fra GTI ble med på det sosiale arrangementet hvor det ble hyggelig prat og god mat.

På søndag stod 60m, 800m, 3000m, stafett, kule, høyde og tresteg på programmet. 10 av 11 utøvere var i aksjon denne dagen. Det ble en gyllen dag GTI. 3 gull i kule, 2 gull på 60m og et gull hver på stafett, 800m og 3000m.

Dan Olav T. Meling forbedret sin bronse på 1500m til gull på 3000m med tiden 12,18.81. Marius Gannsen støtet til gull i kule med ny pers (13,11m), og hoppet til sølv i høyde med 1,56m.  Tore Macody Lund som hadde familien som tilskuere, da sønnen bare bor noen få kilometer fra hallen, støtet seg til sølv  i kule med 10,19m,

Gullgutter NM Veteraner 2016

Helgens Gullgrossist:

Tittelen går til Rasmus Pedersen, med 4 gull og 2 sølv.  Han virker å være i super form for tiden,  og vi forventer at Rasmus får en fantastisk sesong!

Helgens mest aktive:

Uten tvil Johan Løland, 4 øvelser på ca 1 time på lørdag, nye 4 øvelser på søndag. Dessverre ble det ingen individuelle gull på Johan denne gangen, men mange medaljer ble det. Totalt 3 sølv og 3 bronse

Helgens smarteste valg:

Fredag 4. mars rundt klokken 22:00, dvs si kun to timer før påmeldingsfristen går ut, sjekker Bjarne Skumsnes påmeldingslisten til sin klasse. Da klassens beste sprinter ikke er påmeldt på 60m, så øyner Bjarne en mulighet.  Ja, det ble gull til Bjarne på 60m.  Totalt 2 gull, 1 sølv og 1 bronse.

Helgens mest valuta for pengene:

Denne må gå til Olivia Ostrowski, da arrangøren hadde et svakt øyeblikk og mistet tellingen på rundene, og sendte løperene ut på en ekstra runde.  Usikker på om det smakte like mye som det kostet. Men bronsen lindret smertene.

Helgens debutant: Anneli Henriksen. Lørdag ble en lang dag da arrangøren kansellerte øvelsen vektkast. Men på søndag var det tid for kule, hvor hun støtet seg til et suverent gull med et støt på 10,50m. Målet for året er allerede oppnådd. Gratulere!

Arrangementet ble avsluttet med stafett. Dessverre var det liten deltakelse, og ingen lag fra Østlandet. Men GTI Friidrettsklubb klarte å stille et lag.  4x200m stafett er en flott avslutning NM, utfordrer veteranutvalget å se på tiltak som kan øke antall lag. På GTI sitt lag løp Rasmus Pedersen, Johan Løland, Oddbjørn Thorsen, og Tor Eiane, som løp inn til gull.

Det er utrolig kjekt med veteran friidrett! Dessverre er vi veteraner avhengige av at det finnes arrangører som er villig til å lage arrangement til oss. Det er ikke mye penger å tjene for arrangører. Så en stor takk til Ull Kisa og medarrangører for en flott helg!

Resultater:

http://webres.andro.no/nm_veteran_inne/2016/

Totalt ble de 29 medaljer til GTI Friidrettsklubb (12 gull, 9 sølv og 8 bronse)

 

Mvh

 

På vegne av SU

Oddbjørn Thorsen

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close