Vintertrening

Her kommer en liten oppdatering på planene mine for øktene framover.

Nå er vel alle som en ferdig med konkurranse-sesongen sin. Da anbefales det absolutt (jada, det gjelder DEG også…!) å ta to ukers sesongpause. Med det menes IKKE å ligge på sofaen og spise sjokolade, men å trene lettere enn normalt, og for det meste å unngå løping! Gå tur i terrenget med familien, svøm en økt, gå litt på rulleski eller elipsemaskinen, spark litt fotball med ungene og la kropp og sinn nullstille før vinteren. Da starter du opp igjen full av overskudd, fri for småskader og kan få det beste ut av vinteren.

Perioden vi nå går over i er Ressursperiode 1. Vi har allerede redusert pauselengden noe, og vil nå gradvis øke mengden i tillegg. Dermed går intensiteten noe ned, og vi bygger opp kapasiteten vår. Dette er særs viktig for alle som løper fra 800m og oppover. På kortintervall-øktene vil det fremdeles bli en god del drill, dette er bl.a med på å stimulere nervesystemet og bedre både løpsøkonomi og hindre skader. I tillegg vil selvfølgelig økter i «overfart» være gunstig for hurtigheten.

I Sandneshallen blir det i år noe mer variasjon på øktene utover vinteren. Det at vi trolig er alene på banen gir flere muligheter. Også kortintervallene blir mye snacks. Noen av disse vil nesten tendere mot langintervall, men kan lett justeres individuelt ved behov.

Om noen trenger hjelp til å legge opp en egen plan, enten pga skader eller fordi de trenger å endre et «ikke optimalt» opplegg er det bare å maile treneren, så lover han å hjelpe som best han kan. Det er også mulighet for full terskeltest til klubbens kostpris på 150kr fremdeles.

Da er det bare å glede seg til vinterens økter, både det treningsmessige og det sosiale! Håper mange har mulighet til å stille på fellesøktene. Og ta gjerne på klubbdrakta, den bærer vi med stolthet!

Løpehilsen John

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close