Mot toppen igjen.

En foreløpig rapport fra Veteranserien 2015

1. november har alltid vært fristen for å oppnå resultater for de forskjellige seriene i friidrett, men i år har Veteranserien blitt utvidet til 31. desember, så resultater oppnådd før nyttårsaften vil telle med i serien for 2015. Nå er det tydeligvis slutt på årets stevner, men vi kan alltids lage noe selv i Sandneshallen før nyttårsklokkene ringer.

Det skal noe til å overgå de fenomenale resultatene i fjorårets Veteranserie, med topp-plassering i 1. divisjon for damene, og opprykk til 2. divisjon for damenes 2. lag. Mannfolka sine resultater var ikke stort dårligere, med suveren 2. plass i 1. divisjon, og en god 10. plass med 2. laget i 1. divisjon, langt foran andre Rogalandslag. Så vi kan med stolthet utbasunere at vi var Norges beste veteranklubb i 2014.

Nå vet vi jo ikke før etter nyttår hva de andre konkurrentene våre oppnår, selv er vi uansett svært godt fornøyd med årets sesong på bane. Skulle bare ønske at maraton og halvmaraton telte med! Der har vi også mange strålende resultater.

Årets resultater lå litt under fjorårets, men var såpass gode at vi nok kan smykke oss med tittelen (nest?) beste veteranklubb i Norge i år også. En grov oversikt gir GTI sitt 1. lag for damer rundt 10700 poeng, i fjor ville vi iallefall gått helt til topps med et slikt resultat. 2.-laget hadde en fin sluttspurt og ender opp på nesten 5000 poeng, vil tro at det nesten gir opprykk. Synd å være så nær, det ville vært litt av en prestasjon med 2 lag i 1. divisjon også for damene, men det fikser vi neste år.

Også i år var det Janice som var bærebjelken i laget, med 5 kastresultater helt i norgestoppen er hun nesten et helt lag alene, og nå har vi fått flere gode sprintere også, med Toril Valla på topp. Dessverre har ikke Gunn Evelyn og Bjørg løpt så mange løp i år , men nå kommer bl.a Anja og Yvonne for fullt på mellomdistansene. Med nye treningsprogrammer er vi spente på neste sesong, i tillegg til at vi får flere nye utøvere. Forhåpentligvis er Brita tilbake fra Nord-Norge før sesongslutt neste år. Ikke minst vil det være flott for bredden, vi har mye å gå på på 2. og 3.- laget. Sistnevnte klorer seg nok fast i 3. divisjon, selv med ”bare” 1600 poeng , så får vi sette nye mål for 2016. Det er et meget stort potensial for et skikkelig hopp.

Også mannfolka presterer på et meget høyt nivå , riktignok 2-300 poeng lavere enn fjoråret, men avgjort til topp 3, minst. Hittil har vi vel 15800 poeng, men tilfeldigheter (skader til gærnt tidspunkt f.eks , og veldig lang reise til NM) gjør at vi ikke har forbedret oss, men skader er ikke til å unngå i en lang sesong. Og som i fjor er det sprinterne og kasterne som presterer best gjennom sesongen, med Rune, Johan og Reidar som de store poengplukkerne. Men det var meget gledelig å få Bjarne tilbake i form, han presterer helt på topp på mellomdistansene. Og Dan-Olav holder det han lover i sitt 70. år. Regner med fremgang også neste år. Nå er det jo kanskje litt lettere å oppnå gode poengsummer for de som snart er ferdig med sin andre ungdom, men Tom Erik på de lange og Rasmus og Eystein på de kortere er solide bidragsytere.

Kasterne har som i fjor vært meget aktive, Kastkarusellen er et flott opplegg, og meget samlende. På herresiden er det i særlig grad Aleksander som har prestert, men mye tyder på at han må trappe kraftig ned p.g.a. hoften, Herman er heller ikke 100 %. Derimot har Marius vist knallform også i høst og kastet stabilt over 12 m i kule, og Tore (Macody Lund) presterer bedre og bedre, spesielt i diskos. Og med Kurt Jan fremdeles på et høyt nivå blir det nok bra til neste år også, og vi fortsetter med Kastkarusellen.

Vi kan med rette være stolte av den store bredden i klubben, det viser det foreløpige resultatet for 2. laget, rundt 12600 poeng. Litt svakere enn i fjor, men mer enn nok til å overleve i 1. divisjon, og meget langt over det som Sandnes IL klarte i fjor (de rykket dessverre ned til 2. divisjon med liten margin).

Som de fleste vet legges det en endelig kabal på slutten av sesongen, og selv om det normalt ikke blir store forandringer i poengsum skal det lite til før lagene blir seende annerledes ut på tampen av sesongen, det er mange utøvere som vaker mellom de to beste lagene våre. Denne gangen fikk vi ikke utnytte det gode potensiale godt nok, savnet enkeltresultater bl.a. i hopp (lengde u.t.) og lange løp. Neste år håper vi John er tilbake igjen i form, 6-7 nye har indikert at de blir med i GTI, og bortsett fra en håndfull som sliter litt med skader blir vi bortimot fullt team neste år også. Ikke minst vil vår glimrende ti-kjemper Reidar satse for fullt. Det blir det både poeng og medaljer av

 

Hilsen Tore Sundt, Veteransjef.

.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close