Perse-høsten.

Neida, vi snakker ikke om en grønnsak som er moden på denne tiden. Vi snakker om at en hel haug av oss GTI-ere har satt flotte nye perser den siste tiden!

For å ta en liten titt på jentene først. Jeg tror nok ikke jeg fornærmer noen når jeg påstår at ingen har hatt en flottere utvikling siste året enn Anja. Hennes knallsterke 3.03-løp i Tromsø var en bekreftelse på det vi har sett på trening. Og i Oslo viste hun nok en gang hvor mye sterkere hun har blitt når hun sto opp av sykesenga og satte ny personlig rekord på halvmaraton med 5 minutter til 1.25.

Men også Elise viser framgang fra et allerede høyt nivå. 2.plass på Stavanger halv på 1.25 ble fulgt opp av en utrolig fortjent 3.00.35  og pallplass i Oslo på den doble distansen. Her er det nesten så vi kan skylde på fartsholderen hun løp sammen med helt inn for at det ikke ble på to-tallet, han så totalt ferdig ut noen km før mål…

Jeg må også nevne Birgits (Jada, jeg vet hun ikke er GTI-er nå, men hun er liksom litt vår allikevel) vanvittige Stolzen-løp. Her snakker vi om et meget tøft løp på 950 meter, og med en stigning på 313m. Der deltar stort sett alt som kan krype og gå av motbakke/lang/mellomdistanse-løpere, skiløpere, skyteløpere etc etc. Å da sette pers og ta en utrolig 7.plass på 11.20 er nesten utrolig. Vær så god å prøv den som vil (jeg forsøkte, resultatet var heller nedslående..)

Ragnar har hatt en supersesong, og er virkelig tilbake der vi vet han hører hjemme. Ny pers på 10 000 m og kvalifisering til Hoved-NM lar seg høre, og han har også utrolig mange andre sterke løp.

Tom Henrik brøyt denne uka den magiske 1.30-grensen på Randaberg, og da er det lov være byens gladeste! Neste år blir det sub 1.25! Og når Erlend S og Arne også perser, da blir treneren glad. (Og så har jo en hel haug satt perser i vår….) Mindre glad ble han ikke da Erlend Aa endelig slo gamlefars pers og kom i mål på 2.44 i en ikke altfor lett Oslo-løype. Men den mister han snart igjen om han ikke forbedrer seg kraftig! I alt perset 4 av 7 løpere i Oslo.

Nå har jeg ikke skrevet om alle de sterke løpene ellers, dette var bare noen av de persene jeg kom på på sparket (Om jeg har glemt noen i farten får dere ha meg tilgitt). Det tyder jo på at vi gjør mye riktig. Det gjelder både rent treningsmessig og miljømessig. Trives man får man lyst til å trene, og trene riktig, og da er mye gjort. Når vi i tillegg lar fornuften få plass så vi unngår de verste skadene, ja da blir det perser da!

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close