Suksessen i Oslo

Elise Oslo maraton

To glade jenter, hhv nr 2 og 3.

Årets Oslo Marathon  må vel gå inn i historien som det best organiserte noen gang. Og når været til og med spilte på lag måtte jo bare gjengen fra GTI følge opp. Og det gjorde de!!

Vi hadde totalt 7 løpere på starten (undertegne teller ikke med her). Elise Hay Opsahl var jo dagens ubestridte stjerne der hun toget inn til ny pers og en råsterk pallplass på den hele distansen. 3.00.35 ga tredjeplass blant damene totalt og klasseseier. Stort bedre blir det jo ikke. Bortsett fra de der 36 sekundene da… Hun fulgte faktisk fartsholderen på 3.00 helt inn, men han så helt gåen ut et par km før mål. Nå var det muligens ikke mer å hente uansett, selv om steget fremdeles så imponerende bra ut for Elise.

Den andre som løp hel var Erlend Aano. Og her var det to ting som gjaldt: 1. Under 2.40. Og 2. Slå trener`n sin pers på 2.46. Uvisst hva som var det viktigste…. Ett av to er slett ikke verst. Han fikk i oppgave å passere halv på 1.19.30 og da er det mer enn godkjent med 1.19.09. Men allerede på 23 km begynte det å bli vel tungt, og da blir det en lang runde til mål. Imponerende da å holde inn til 2.44.26 og en 21.plass totalt (8.plass i klassen). Og så hadde vi en «debutant»; Trine løp nemlig sin første maraton på norsk jord. Resultatet ble også langt over forventning, selv med en aldri så liten smell mot slutten. 3.37.02!

På halv lot vi oss nok imponere aller mest av årets nye løpestjerne. Anja løp som alltid fort, og hun startet som alltid rolig og fornuftig med en klar plan. Da hun passerte undertegnede på 6 km virket hun totalt uberørt der hun trippet lett forbi og ble borte på et øyeblikk. Dette kunne vel ikke holde? Men det gjorde det selvfølgelig. Spådommen på forhånd var 1.25 og den slo til. Ny pers med hele 5 minutter og sluttid 1.25.37 ga en 11.plass i NM! Om hun hadde løpt i aldersklassen ville hun faktisk vunnet klassen med smått utrolige 5.45 minutter! Gratulerer!

Ikke alle klarer å holde igjen og følge planen sin fra start. Katrine er etter eget utsagn en 12 år gammel gutt i hodet når skuddet går. Dermed så vi henne skyte ut fra linja og forsvinne foran. Kunne det holde? Det kunne det selvsagt, men ikke denne gangen… Da jeg passerte henne på 7 hadde hun  allerede fått det betydelig tyngre, men den dama er ikke av de som gir seg. 1.37.39 lar seg absolutt høre, men det har nok vært tungt mot slutten når vi ser at en åpningsfart på 4 blank har blitt til nesten 5 min/km mot slutten. Helt motsatt utvikling hadde Lene med sin meget fornuftige start. Dermed endte hun opp med totalt gjevn løping, og det gir alltid best sluttid. 1.31.54 og dermed plukket hun løper etter løper utover og endte på en kjempefin 47.plass av 3740 deltagere! I klassen ville vel det faktisk gitt en råsterk 2.plass! Og Angelina ville ikke være stort dårligere. Litt tøffere åpning ga litt tyngre siste del, dermed ble hun passert av Lene og kom inn på 1.33.21 og 60.plass, noe hun slettes ikke kan være misfornøyd med.

Eneste deltageren vår på 10km i år var Britt Hege. Hun hadde et mål om å lure seg under 45 denne gangen, men med sting og derme rolig fart fra 3 til 7 km røyk det. Gøy da at det allikevel ble ny pers og 46.55!

Konklusjonen er altså at 4 av 7 løpere satte ny pers. Det tyder på at mye god trening blir lagt ned. Gratulerer alle sammen!

Til slutt må vi berømme arrangørene. Ikke vet jeg om det skyldes at Tim Bennet har kommet inn, men årets arrangement var klart bedre enn før. Toalettstandarden var hevet betraktelig til vannklosetter og de var flere så man unngikk de håpløst lange køene. Når den lenge etterlyste gangbrua over løypa like før målgang også var på plass så var både sikkerheten ivaretatt og publikum og løpere kunne bevege seg greit rundt. Også underholdningen var betydelig oppgradert, og denne gangen var den klar til maratonløperne startet! Skulle bare mangle da at ikke været fulgte opp med sol og vindstille.

Og neste helg er det Lidingøloppet…

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close