Holmenkollstafetten del 2

Her kommer en liten vurdering av den for anledningen hjemmesittende treneren. Hovedkonklusjonen er klar:

Både Damenes førstelag og herrenes førstelag løp fortere enn i fjor! Da har vi ikke lov til å klage. Men bak slutt-tiden ligger det flere grunner til at resultatene ble som de ble:

Damene først: Da startskuddet gikk var kaos på Bislett komplett. Resultatet av en salig blanding av overivrige løpere, en starter uten system, blinde og ledsagere ble at vår første ut, Anja, lå langflat, mistet pinnen og fikk naboens piggsko i hånda… Men, dette til tross løp hun bare sekunder seinere enn Kristins meget sterke etappe i fjor. Uten uhell hadde vi hatt 10 sek raskere. Og på de neste etappene ble det fulgt opp med sterke prestasjoner. Litt synd at Lene fikk kjenning med plagene hun har med puls-stigning, hun tapte nok noen sekunder på det, men gjennomførte allikevel bra. Det gjorde også de neste jentene, og Alison løp sitt siste løp som GTI-løper på den lengste etappen. Solid gjennomført på meget god tid, men trolig hadde hun løpt enda raskere uten smertene hun løp med. Takk for innsatsen i denne omgang Ally, det blir et tap både sosialt og sportslig at du flytter! Så må vi framheve et par av de siste jentene også. Yvonne løp nemlig utrolig fort, løp oss opp 2 plasser  og fikk oss dermed opp på opprykksplassen igjen. Veteranen vår Nina Kristin holdt fortet med bravur før en annen av debutantene våre (joda, hun har løpt fort her før, til og med vært på pallen, men ikke for oss..) Tonje bare knuste til med klassens beste etappetid på siste strekket. Da ble sluttiden nesten et minutt raskere enn fjoråret, mer enn godkjent og klar for opprykk til eliteklassen igjen. Nå må det bare trenes godt, så vi får vist at det er der vi hører hjemme!

Gutta hadde også en bra dag på jobb. Sluttiden deres ble akkurat halvminuttet bedre enn i fjor. Jeg skal ikke gå inn på hver enkelt, men må få lov å nevne Ragnars 7.55 på 10.etappen. Å slå Urige Buta med 7 sek er bare rått! Og noen løpere har slitt en stund med skader etc, da skal vi være veldig fornøyd med nivået de allikevel klarte å prestere på. Noen av de andre gutta hadde nok lovet litt mer enn de kunne holde, men OK, dere skal få muligheten til å trene bra og gjøre det enda bedre i 2016!

Det som er gøy er jo at vi har så mange ivrige, spreke løpere at vi nesten fyller 4 lag. Dermed er bredden ivaretatt, det sosiale blir en høydare og ikke minst: de på 1.lagene er nødt til å prestere, for det løper folk på 2.lagene som mer enn gjerne setter dem på plass…

Da er det bare å stille på fellesøktene framover, så kan det til og med hende at gutta slår følge med jentene opp i eliten neste år…!?

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close