1200m-test

Da var siste offisielle testløpet ferdig. Aldri har vi vel vært flere på et testløp. Og aldri har vi vel løpt fortere rundt stadion. I alle fall ikke på 1200m-testene.

Tre runder på 400m er ikke langt. Men det kan føles sånn. Uendelig langt. Særlig når hodet svimler, lungene sprenges og beina protesterer vilt på ordren om å bevege seg fort. Det var nok noen som kunne tenkt seg å stoppe etter et par runder, men det gjorde de ikke. Grunnen til at det ble vondt er at første del gikk i overkant fort. Men bare sånn kan det bli nye personlige rekorder, og de så vi noen av. Vi fikk sol og fin løpetemperatur, men en sur vind på oppløpssiden ødela nok litt for enda bedre tider.

Vi fulgte vanlig rutine og slapp jentene løs først. Hele 10 jenter (mot fjorårets tre på testen da…) stilte. Og der så vi et eksempel på ungdommelig mot, mikset med liten rutine, der Johanne tok tet og løp fra alle på første runden. Men sånn var det ikke! Til tross for en bråstopp i siste sving, man kan jo ikke løpe ned små fotballgutter som virrer i banen, så holdt hun inn til en råsterk 2.plass, bare slått av Ally som vant på fine 4.10. I mange år har Nina Kristin hatt første etappe på Holmenkollen for oss, og sånt gir rutine. Dermed kapret hun siste plassen på pallen med 4.15. Bak disse tre ble det spurtduell så det holder, og bare sekunder skilte Olivia, Sylvia, Kristine , Silje og Katrine mens Britt Hege og Merethe måtte slippe luker.

Gutta hadde også hele 7 på start (joda, ingen brøt..). En nykommer, Sindre Jørgensen, gjorde sin debut for oss med intet mindre enn seier. 3.30 og bare noen cm foran Erlend S som nok en gang viste hvilken formidabel framgang han har hatt. Hans Olav var ikke super-happy med sine 3.43 siden han har hatt to sekunder raskere på den ene testen i fjor (den andre gikk seinere Hans Olav!), men det er ingen grunn til tårer.Artig også å se Marius og Tom Henrik i en vanvittig «skulder mot skulder»-duell hele langsiden. Marius vant på litt tykkere t-skjorte…

Her følger alle tider (med fjorårets tid i parantes om jeg har det):

 

Alison             4.10.2

Johanne         4.13.1

Nina Kristin  4.15.9

Olivia               4.21.4     (4.29)

Sylvia                4.21.4

Kristine            4.23.2     (4.30)

Silje                   4.24.8

Katrine             4.25.1

Britt Hege        4.35.5

Merethe            5.08.3

 

Guttas tider:

Sindre Jørgensen 3.30.1

Erlend S                   3.30.5

Hans Olav               3.43.6      (3.47 + 3.41)

Marius                      3.55.0      (4.08)

Tom Henrik            3.55.3

Ole                             3.59.1

Dag Herman           4.22.6     (4.30)

 

Da er det bare å starte planleggingen av lagene. Et puslespill som skal gå opp mtp etappenes langde og terreng, løpernes ønsker, styrker og svakheter etc Kjekt, og ganske avgjørende for sluttresultatet. Men følelsen er god, faktisk veldig god. For det ser rett og slett ut som om vi får mye bedre lag både for herrene og damene i år enn det vi stilte til start med i fjor. Endelig laguttak kommer når det nærmer seg, så da er det bare å holde på go`følelsen.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close