Ned- og opptur ble ingen nedtur!

Da var årets første testløp vel i havn. Virkelig vel. For det gikk fortere enn noen gang!

Vi startet som vanlig med nedoverløpingen. Der var det bare to jenter som stilte til start, og gutta glimret med sitt fravær. Vi må nok se å få testet noen av gutta siden, for det bør snart være noen som utfordrer tiden til treneren der! Men jentene, de løp. Og de løp fort. Kristine har vært noe plaget av skader en stund, men er nå på gang igjen. Faktisk såpass på gang at hun løp på samme tid som i fjor, 6.03. Det er bare det at Olivia levde opp til favoritt-stempelet og løp enda sterkere. Hele 13 sekunder foran til 5.50. Dermed har vi nok funnet vår nye 8.etappe-løper!

 

Oppover var det langt tettere befolket, med 9 menn og 3 damer. Og siden vi er i gang med damene: Angelina tok her en sterk seier på 8.09, over halvminuttet raskere enn fjorårets vinnertid. Yvonne  ledet over halvveis, men har ikke fått trent optimalt pga et vondt kne og fikk det på «kondisen» selv om beina holdt bra. Hun var ikke mer enn 10 sek bak, og vår evigunge Marit fulgte på med 8.36. Det er faktisk 4 sek raskere enn fjorårets vinnertid, og 8 sek raskere enn hun løp i fjor. Dermed var altså alle tre jentene raskere enn vinnertiden i fjor!!

Gutta fikk en tett og tøff kamp opp, selv om Ørjan K nok en gang skilte seg ut med «det lille ekstra». Han tok seieren hjem med 6.20. Like bak fulgte en knallhard duell mellom Bjøro og Erlend Aa der førstnevnte trakk lengste strået på 6.27, ett sekund foran Erlend. MEN: vi skal huske at både Ørjan og Erlend hadde en knallhard halvmaraton fra helgen i beina! Dermed er det godt mulig at de hadde hentet enda noen sekunder om de hadde optimal oppladning. Erlend forbedret seg med 8 sek fra i fjor. Og Bjøro løp 2 sek raskere enn i -14, en tid vi anså som vanvittig sterk! Så vi fikk altså 3 stk under fjorårets vinnertid! Er det rart treneren er lykkelig?Det skal også bemerkes at Tom Eriks legendariske løyperekord er på 6.10, så det nærmer seg….

Bak tet-trioen ble det en god luke til nok en tett duell mellom Roger og Hans Olav. Også her var en Nevland sterkest, og fikk 6.59 mens Hans Olav forbedret tiden sin fra i fjor med ett sekund til 7.00. Johannes begynner også å få sving på sakene, og lett i steget som han er, så han uforskammet opplagt ut da han krysset mål på 7.45, 5 sekunder foran Tom Henrik. Marits utkårede, Bernard, har ikke stilt på mange nok intervalløkter i vinter til å henge på kona, men 9.18 skjemmer ikke. Til slutt kom Alex på 9.57. Snakk om ilddåp. Her tar han kontakt for å prøve seg på trening med oss, blir lokket med på motbakketest og får kjørt seg skikkelig. Fremdeles like positiv og blid, ikke avskremt. Han ble t.o.m. med oss ned til stadion for litt intervaller etterpå. Det kaller jeg sportsånd!

 

Alle tidene i rekkefølge:

1800m nedover:

Olivia     5.50

Kristine 6.03

 

1800m oppover:

Ørjan K         6.20

Bjøro              6.27

Erlend Aa      6.28

Roger              6.59

Hans Olav     7.00

Johannes       7.45

Tom Henrik   7.50

Bernard           9.18

Alex                  9.57

Da kan vi starte forberedelsene til torsdag. Da er det 600m bane på programmet. Hvem av jentene blir sterkest der? Vil Britt Hege få motstand i år, eller til og med finne sin overkvinne? Og hva med gutta? Spennende blir det garantert!! Jeg gleder meg!

 

Hilsen John

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close