GTIs veteraner mot toppen – også i 2015

Innendørssesongen nærmer seg slutten og det er på tide med en oppsummering. Og om 2014 var en toppsesong for GTI sine veteraner tyder mye på at 2015 blir enda bedre. Vintersesongen har vært veldig bra.

 Det er to greie måter å måle lagets og klubbens prestasjoner på, det ene er medaljer i mesterskap, det andre er serien, for GTI sin del vesentlig veteranserien. Det første er enkelt, suverent beste og mest allsidige klubb under Veteran-NM innendørs i Bergen, med 19 individuelle gull, to suverene stafettgull, 17 sølv og 10 bronsemedaljer vitner om en aktiv klubb som konkurrerer på høyt nivå. Vår suksess de siste to-tre årene har blitt en “snakkis” i veteranmiljøet.
IMG_2628
Det gjenstår fremdeles en konkurranse, Veteran-EM innendørs denne uken i Torun i Polen. Opprinnelig hadde vi tre påmeldte, men vår eminente diskoskaster Herman Henriksen måtte gi seg på grunn av skade. Men Janice Astrid Flaathe og Aleksander Sakow vil nok sørge for gode resultater , og sannsynligvis medaljer i andre kastøvelser. Utrolig kjekt for en liten klubb med stor overvekt av dyktige mosjonsløpere.
GTI sin fenomenale innsats i veteranserien i fjor har vært behørig omtalt, og vi fortsetter i samme spor. Spesielt er det oppmuntrende å se at vårt 1.lag for kvinner stiler rett mot toppen igjen. I fjor vant de suverent på godt og vel 11000 poeng,  i år har de allerede etter innendørs-sesongen  erobret rundt 10000 poeng. Så med et par løp til av Bjørg eller Gunn Evelyn, og et par gode kast av Janice er vi fort langt over fjorårets resultat. Våre sprint-ess (eller om vi vil, superraske småbarnsmødre) har gjort det veldig bra, og med vår nyinnmeldte ranaværing Toril Valla på laget er vi plutselug nesten uovervinnelig. Veldig postivt at vi også har “oppdaget” nye talenter, både Anja Lindanger og Yvonne Smith har løpt virkelig bra i vinter og har et stort potensiale. På vårt “kick-off” møte for en tid tilbake  nevnte jeg at vi i år også vil satse på enda større bredde, og det ser lyst ut. Mange gode resultater tyder på at vårt 2. lag kan slå følge opp i 1. divisjon, og med litt dugnadsånd får vi også 3. laget opp og fram. Vi tror vi vet hva som skal til.
11025996_1014990581861867_7010929347167639506_o
Også mannfolka ligger meget godt an. Som vanlig er det våre meget gode sprintere som dominerer etter innendørssesongen, men denne gangen ser vi også gode resultater på mellom-og langdistansene. I fjor ble 1. laget nr.2 i serien med drøyt 16000 poeng, og selv med få kastresultater så langt har laget allerede passert 14000 poeng. Bjarne Skumsnes er tilbake igjen etter skade, og Tor Eiane fortsetter der han slapp i fjor. Så nå venter vi bare på at trener John Nicolaysen får med seg et halvt dusin gode langløpere i jakten på Tor sine tider, spesielt har vi store forhåpninger til nybakt veteran Tom Erik Halvorsen, Telemarks tøffeste i fjor. Og så hjelper det godt på at Dan-Olav Meling nå (endelig?) har passert de 70 år, i fin stil og med konkurranseinstinktet intakt.
IMG_1569+-+Kopi
Kasterne våre er naturlig nok ikke kommet skikkelig i gang ennå, men Marius Gannsen har allerede forbderet seg med 3/4 m i kule til 12,91, og vi forventer at hans far Aleksander har med seg gode resultater fra EM i Polen. Da er vi i rute. Og målsettingen er klar: Vi skal kutte ned avstanden til Tønsberg FIK som har fått dominere serien lenge, og ikke minst skal vi satse på 2. og 3- laget. Som eneste klubb har vi totalt 6 lag i veteranserien, og bredden er viktig for oss. Så når den tid kommer spiller det ingen rolle om en hopper 3 m i lengde, støter 5 m i kule eller løper 60 m på 9.6. Her blir alle like viktig.
Til slutt, de siste par-tre årene har vi hatt en viss suksess med våre sprintlag på korte stafetter, med NM-gull og flere norgesrekorder for begge kjønn som resultat, sist under Veteran-NM innendørs for et par-tre uker siden. Til neste år blir det enda kjekkere. Friidrettstinget vedtok i går at det skal åpnes for mix-stafett under NM, to av hvert kjønn. Det blir perfekt for GTI! Plutselig kan vi få både 10 og 12 gode lag på forskjellige alderstrinn, helt opp til 4×1500 eller 4×800 m. Og hvem kan ikke tenke seg å løpe på samme lag som Tonje, Camilla, Yvonne, Torhild, Toril, Astrid, Olivia, Gro, Anja og alle de andre spreke damene våre. Jeg gleder meg stort (selv om det er få kvinnelige sprintere i klassen 70-79).
Tore S
Nå igjen som veteranoppmann
%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close