Sesongstart i medvind

Ennå er ikke 2015-sesongen sparket skikkelig i gang. Men noen har det jo med å tyvstarte…! Orremila, Egersund halvmaraton, NM bane innendørs:  GTI har markert seg!

Først ute var Orremila. Der hadde vi flere av våre i sving. Meget gledelig da å registrere at Bjøro Nevland fortsetter sin flotte utvikling med en sterk 4.plass totalt og fine 36.04. Da snakker vi bare 2 min bak en så sterk løper som Svein Ove Risa! Merethe Steffensen var den andre GTI-løperen på start, og også hun er i framgang. Ny pers med 53.29 gleder et trenerhjerte!

I Egersund startet det langt flere GTI-ere. Løypa har mange stigninger i første halvdel opp til vending Krossmoen, samt en tøff 400-meters bakke opp til mål. Dette til tross har det gjentatte ganger vist seg at løypa er rask. Grunnen til det er muligens at det blir mye nedover på siste halvdel, og at det dermed er lettere å opprettholde farten for slitne bein.

På forhånd hadde Erlend Aano lovet at han skulle løpe under trenerens pers på 1.16.23. Ikke uventet innfridde han, og det til gangs! Med en gunstig løpsutvikling, der teten løp kontrollert rolig opp til vending, fikk han gode rygger å henge på. Med den kapasiteten han etter hvert har bygget opp gjennom utallige felles intervalløkter gikk det som det måtte: 15.15.11 og soleklar forbedring av pers var en klar melding til undertegnede- min tid foran i mål er forbi! Det holdt til en 5-plass totalt, og buketten av løpere foran er det ingen skam å bli slått av. Seieren gikk til Simen Bergseth under 2 min foran Erlend!

Men de andre ville jo ikke akkurat gjøre seg bort, de heller. Hans Olav Dunseth kunne takket være oppbyggende fredags-morgener for første gang løpe inn til en godkjent tid under den magiske 1.20-grensen med sine 1.19.24 (bare 9 sek fra klasseseier, men det tar han neste gang). Eirik Skaale har nok skulka litt for mange fellesøkter, så han måtte nøye seg med 1.21.35, noe han nok var ganske fornøyd med. Arne Tønnesen hadde los på ham store deler av løpet, men stivna litt for mye på slutten. det betydde ikke så mye siden det allikevel holdt til ny pers på 1.22.51, fattige 8 sek fra klasseseieren. Endelig ser det ut til å løsne for trenings-maskinen, og mer fortjent blir det ikke! Johannes Økland fulgte på 1.28.37 før vi fikk se en av nykommerne våre. Ole Henrik Kråkenes har lært seg å kontrollere fart og krefter langt bedre, og klarte nesten å snike seg under halvannen time med 1.30.34.

Damene var også representert. Justyna løp på 1.37.17 og tok andre plass i klassen på en i følge henne selv blytung dag.

Og nettopp det skal vi ha i mente når vi vurderer tidene det ble løpt på. Vi er fremdeles inne i ressurstreningen, og med lite overskudd og minimalt med fartstrening er prestasjonene overraskende sterke!

Så da er det bare å begynne å glede seg til sesongen sparkes skikkelig i gang. Da skal det løpes styggfort!

Hilsen en meget blid trener!

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close