Johannes Baardsen er død

NM stafett 1Det var med stor sorg vi mottok meldingen før helgen om at Johannes Baardsen har gått bort, 77 år gammel.

Som de fleste av oss kjenner til har han i flere måneder kjempet en hard kamp mot kreften, men denne gangen var han den tapende part.

Vi kommer til å savne Johannes både på treningene og i konkurranser. Hans humør og stå-på-vilje gjorde han til et miljøskapende medlem i GTI, og hans innsikt i trening og løpsteknikk var det mange som nøt godt av.

Johannes hadde som friidrettsutøver to lange og gode perioder. På 1960-tallet var han blant de aller fremste i Rogaland, og på mellomdistansene oppnådde han tider som ville vært blant de beste også i dag, og det lenge før banene fikk fast dekke. De første årene var han medlem av Hinna IL, de siste 10 årene deltok han som veteranløper flittig for GTI. Så sent som i 2007, i sitt 70. år, ble han Nordisk mester på 800, dessuten har han kretsrekordene i sin klasse både på 400, 800 og 1500 m. Etterat han fikk hjerteproblemer for 3-4 år siden begynte han å kaste diskos, og det med suksess. Han innhar fremdeles rekorden i sin klasse.

Johannes hadde store planer for sesongen 2015, og var i full gang med å bygge seg opp igjen som sprinter til stafettlaget i 70-79-årsklassen da sykdommen slo til.

Savnet er selvsagt størst hos hans nære familie, men det blir rart å delta i Kastkaruselen i år uten Johannes sine muntre kommentarer og gode humør.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close