Juleferie-treningsleir

Da er endelig høytiden her, med god, energirik mat, deilig drikke og late dager med familien. Etter en travel høst er det noe de fleste av oss ser fram til. I denne perioden blir det ikke noen offisielle felles-treninger. Men fortvil ikke, det blir garantert noen av oss som trommer sammen til noen bra økter, så er det bare å stille for de som kan.

Noen av oss har til og med en liten «plan»: Det er som kjent ikke planlagt noen treningsleir i år. Da er juleferien en ypperlig anledning til å arrangere sin egen lille treningsleir! For hva skal vi ellers gjøre disse ukene? Ligge til langt utpå morgenkvisten og late oss? Med mye tid til både trening og restitusjon kan vi legge opp til en bra treningsperiode. Men: Det er viktig å ikke øke både mengde og intensitet ukritisk,  lytte til kroppen, trene noen alternative økter og ta en uke med redusert trening igjen over nyåret! Når vi øker mengden må vi være nøye på intensiteten. De faste kvalitetsøktene må vi gjerne holde på, men all økningen ellers må først og fremst være meget rolige turer. Om vi legger inn en rolig morgentur hver morgen på 5-10km har vi vips en formidabel økning på uketotalen.

Ha en kjempefin jule- og nyttårsfeiring med de dere er glad i, tren godt, spør gjerne om råd, og følg med på FB-siden vår hva som skjer på treningsfronten.

Hilsen Trener`n

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close