Sesongavslutning og kastfemkamp

GTI Friidrett er blitt en veldrevet og allsidig friidrettsklubb i løpet av de siste årene. Mens imponerende 50 (!!) utøvere drar til en av årets hovedbegivenheter Amsterdam Marathon til helgen, har sprint/teknisk-gruppen avsluttet utesesongen med et meget godt og hyggelig kaststevne lørdag 11. oktober. Og som vanlig på Vestlandet, med utfordrende blandingsvær.

Med Tore Drange fra IL Skjalg som primus motor, og med GTI sin egen Tore Sund som støttespiller, er det i år avviklet hele 11 kaststevner i den såkalte Kastkarusellen. Den er blitt populær både blant eldre og yngre kastere fra Nord-Jæren. De fleste forbinder GTI med lange og seige løp, både som arrangør og med gode utøvere, men hvis en sammenligner resultater er det faktisk kastgruppen som resultatmessig gjør det best. Både sølv og bronse i VM for veteraner innendørs, og suverent beste poengsum i Veteranserien sier sitt. Fra en sped begynnelse for 3-4 år siden er det bygd opp en livskraftig gruppe med 4-5 utøvere på europeisk toppnivå, og mer enn det doble på nordisk og norsk nivå. Og med mer enn et halvt dusin av kasterne i aldersgruppene over 70 år, har det blitt en humørfylt og aktiv gjeng. Uten Jantelov selvfølgelig, det vil si, alle må tåle litt vennlig mobbing når diskosen eller slegga smeller i kastburet, eller tar seg en tur ut i periferien. Eller når spydet av og til lander på halen.

I år har klubben fått en verdifull tilvekst i Janice A. Flaathe fra Lillesand, som har vært blant de ledende kvinnelige veteran-kastere i et par ti-år. Ikke bare er hun god, men også mer enn villig til å øse av sin erfaring til andre, unge som gamle, både de beste og de som tar i en diskos for første gang. Og en av de “øvelsene” hun bragte med seg var Kastfemkamp, dvs. slegge, kule, diskos spyd og den sære, men morsomme øvelsen vektkast. Janice ble Norgesmester i sin klasse under Veteran-NM i sommer, og satte like godt en flott norsk rekord. Vi ble inspiret til å legge inn femkampen på årets siste stevne. Det ble en morsom og annerledes opplevelse. Janice var selvsagt suveren, og hennes resultat på 3714 poeng var godt over tidligere norgesrekord. Men også det sterke kjønn (?!?) viste lovende takter, og spesielt Herman Henriksen og veteranoppmann Tore har all grunn til å være fornøyd. De gled begge pent inn på alle tiders norges-statistikk. Petter var også fornøyd med dagens lengste spydkast på 32, 09. Med gode råd fra Marius Gannsen når han er tilbake kan det fort bli 40 m. Slett ikke verst for en som først og fremst løper fort og er spretten.

Nå er det slik at i kast er en gjerne god i et par øvelser, OK i et par, og håpløs i en. Men det er faktisk meget realistisk at Janice neste år får følge av 5-6 aldrende, men gode kolleger til NM i Tønsberg. Her kan vi hevde oss!

Denne gangen var det bare veteran-utøvere med, høstferien får ta skylda for det. Men Tore og Tore er enige om at kastfemkamp hører med også neste år, og da før sommeren. Det er ikke det samme mellom kjølige regnbyger.

Så en liten hilsen til alle våre flotte Amsterdam-farere: Lykke til av hele vårt hjerte, og håper dere får det veldig kjekt, og litt slitsomt. Og stikk gjerne innom for et kast eller to neste sesong, vi trenger dere også, av og til. God avkobling er det også.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close