Snart er sommeren over.

Og det merkes! Ikke minst på oppmøtet på fellestreningene, der stadig flere stiller opp bronsebrune og med solbleket lugg klar til ny innsats.

På tirsdagen møtte det smått imponerende 31 topptrente løpere. Ikke verst det når vi vet at mange ennå farter land og strand rundt med familie og venner, forhåpentlig med favorittløpeskoene i bagasjen. Vi er fremdeles inne i ressurstreningen, men nå er det ikke lenge før vi går over til konkurranseforberedende treninger. Noen har sogar gjort det allerede for å komme i form til de tidlige høstløpene. Vi andre kommer snart etter!

Tradisjonelt har vi kjørt standard basisøkter på fellesøktene, og det skal vi fortsette med videre. MEN: det vil framover bli noe mer variasjon i øktene. Allerede de siste ukene har vi brutt opp de vanlige variantene med nye vrier, samtidig som grunnprinsippene beholdes. Framgang handler om adapsjon, og da må vi gi kroppen noe å «tygge på». I tillegg er det godt for hodet og motivasjonen!

Eksempelvis har vi i stedet for 12x 3.30 kjørt en økt der vi løper 5 x 3.30 min etterfulgt av 2x1min motbakke før vi gjennomførte de siste 5 x 3.30 min. Dermed trener vi på å løpe på terskel og kvitte oss med laktat selv om vi har pådratt oss litt syre i en tempoøkning eller en motbakke. Eller vi har løpt kortintervallene som en kontinuerlig 16 runder på stadion der svingene går i langtursfart og langsidene i 1500m-tempo + 5-10 sek. Begge er kjekke, passe harde og veldig nyttige økter om vi løper dem på riktig intensitet. Og det gjør vi jo selvfølgelig alle. Eller..?

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close