Veteranserien- Strålende innsats av GTI

Ikke uventet gjorde GTI et byks i Veteranserien etter den flotte innsatsen under Veteran-NM på Askøy. Våre 20 utøver høstet ikke bare medlajer, men også rikelig med poeng til serien . Nå ser det virkelig lovende ut med tanke på topp-plassering, både for kvinner og menn. Så får en la være å sørge over at Reidar Zapf-Gilje, Bjarne Skumsnes, Brage W. Johansen og Petter Tytlandsvik var skadet og ikke kunne delta. Reidar er jo et helt lag i toppen i seg selv.

Nå vet vi jo ikke hva de andre lagene finner på i år, men hvis en sammenligner med fjorårets resultater kan vi oppsummere slik:
Menn
   
1. divisjon (20 lag)             2013              2014 pr. 30.06
                 1) Tønsberg FIK 16987             GTI 1. lag 16326                         
                 2) Gloppen FIL   15852             GTI 2. lag 12893
                 3) GTI                 15650
                 4) IL Fri               14937
                     —
               13) Sandnes       12423
3. divisjon (20 lag)                          
                   1) Sarpsborg IL  8335               GTI 3. lag 6914
                   2) Gloppen IL 2  7562
                   3) Bremnes IL     6865
                    —
                    7) GTI 3. lag       5926
Kvinner  
1. divisjon  (10 lag)
                    1)  Florø TIF     10598              GTI  10645
                     2) IL Fri            10049
                    3) Mjøsdalen      9020
                    4) GTI                  7600
For kvinnelaget er den store forskjellen fra i fjor Janice Flaathe sine gode resultater i alle kastøvelsene, dessuten sprinterne våre Astrid, Torhild og allsidige Brita. Og selvsagt Bjørg i tillegg til årets supergode debutant Gunn Evelyn Tofte.  Og nå kommer også Olivia for fullt. Så det vi mangler nå er et par gode hopp, og enda et godt løp av Bjørg eller Gunn. Da tror jeg seieren er vår! Kanskje får vi et godt kvinnelag i 3. divisjon også, det skal så ørlite til (1 poeng i hopp faktisk).
10489729_305546032947883_8960321831545871314_n
Som for kvinnelaget er det også i hopp vi strever litt med nivået i manneklassen. Johan A. Løland har gjort jobben sin og vel så det, men skulle gjerne sett Reidar i lengde, høyde eller tresteg. Petter har jo strevd med skader i hele år, forhåpentligvis kan han bidra før sesongen er over. I år er heldigvis  John Nicolaysen, Dan-Olav Meling og ikke minst Tor Eiane veldig gode på de lange distansene, selv om savnet av Tore Olav føles. Kanskje kan Ruben Marco Arroyo bidra? Er spent på det.
Kasterne har igjen gjort det meget, meget bra denne sesongen, likeledes topp-sprinterne våre (her teller 800 m også!)
Håper dette kan bidra ytterligere til entusiasmen i klubben, vi har jo allerede et godt navn i norsk veteran-friidrett. Med seier i både kvinneklassen og for menn, og med våre 2 lag i 1. divisjon for menn og et for kvinner er vi faktisk den beste klubben i landet år. Og med ytterligere et dusin gode resultater er det realistisk at vi kan ende opp med 3 (!) lag i mennenes 1. divisjon om to år. For neste år  kommer også Tom Erik og Eystein veteranklassen enten de vil eller ikke, og forhåpentligvis er Tore Olav tilbake igjen. Blant kvinnene antyder Camilla Cock at hun gleder seg også til å bli 35, mest for å løpe stafett kanskje. I tillegg har vi fått, eller får noen spennende nyinnmeldinger, av begge kjønn: Dette skal bli spennende utover sensommeren og høsten. Enkelte har også blitt fortalt hva jeg ønsker meg, det skal som sagt så lite til.
Tore Sund
Leder av Sportslig utvalg (SU)
%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close