NM i Bergen

NM i Bergen ble en fornøyelse å få oppleve.  GTI har en bredde i sin tropp, få andre klubber i Norge kan matche. Av de 25 gull som ble med hjem var det hele 11 individuelle gullvinnere. Gratulerer Astrid Ramstad, Janice Flaathe, Johan Løland, Rune Hansen, Tor Eiane, Olivia Ostrowski, Gunn Tofte, Bjørg Hagen, Marius Gannsen, Aleksander Sakow og Andor Sandsmark.

Nå har ikke jeg like god oversikt over hvilken poengsum resultatene gir, så jeg overlater det til Tore Sund å kommentere hva som er det beste resultatet til våre utøvere.  Men at tre av våre utøver skal også ha satt aldersrekorder er utrolig imponerende. Bjørg Hagen på 1500m med 6.45,75 og 800m med tiden 3.17,57. Andor Sandsmark på 800m med 3.25,44. Janice Flaathe satte sin rekord i spyd med 31,64m. Dessuten så har vi Rune Hansen som snuser på aldersrekordene (utendørs) på 100m og 200m i klassen 40-44.  Rune hadde litt for mye vind på 100m men fin tid med 11,53. På 200m ble det ny pers, med 23.84 i godkjent vind.

Personlig er jeg veldig glad i offensive løping. Det er underholdende å se på, og det gir oss håp om store ting i vente. Det var flere GTIere som var på hugget.  Dametrioen på 1500m, åpnet knallhard og langt foran skjema.  Olivia og Gunn åpnet 5-6 sekunder foran skjema på et allerede antatt tøft løpsskjema.  Bjørg åpnet hele 10 sekunder foran skjema. Det var langt i fra gunstige vindforhold, men alle tre hold inn.

Jeg kan ikke komme unna 800m til Tor.  Han plasserte seg i tett tidlig på et ganske så stort felt.  Håpene om en ny seier til Tor, var tilstede.  Men dessverre klarte ikke Tor å holde høyt nok tempo til at alle slapp. Og uheldigvis for Tor, parkerte to løpere han med en durabelig spurt om seieren.  Men bronse og ny pers er ikke noe å kimse av.  Stor takk for drahjelpen fikk han også, skulle egentlig bare mangle.  Drahjelpen han ble lovet på 1500m, så han ikke så mye til.  Men gullet klarte han å fikse på egenhånd. Det ble tre perser (2.12,21 800m, 4.30,06 1500m og 17.07,09 500m) og to gull på Tor.  Flott jobbet.  Ryktene skal ha det til at Tor og Rasmus Pedersen (2.12,50 og tredjeplass i sin klasse på 800m) nå skal jobbe sammen om å komme seg videre på 800m.  Neste mål er at begge to håper å springe under 2.10 i løpet av året.  Bare å sette i gang med treningen.

Klubben fikk også noen som regelrett knuste sine egne perser. Før 1500 meteren til Olivia, så diskuterte Olivia og jeg en åpning i 5.40 tempo. Noe som ville vært en kraftig forbedring av hennes egen pers. Hun var ganske så sikker på at det var altfor raskt. Hun endte på 5.38,33. Ny pers med ca 15 sekunder. Herligt. Olivia dro Gunn inn til tiden 5.42,70, noen som er en strålende debut på distansen.

Astrid smalt til på 200m og forbedret rekorden sin med ca 1.5 sekunder til 29,45, og for første gang under 30 sekunder. Sprintdamene,Torhild Ferkingstad (30,79,ny pers 200m) og Astrid,  springer bare fortere og fortere, noe som viser at vi gjør ting riktig på treningen.  Men hvor mye mer kan vi hente ut? Tiden vil vise. Astrid viser også lovende takter i lengde. Hun var ikke i nærheten av å treffe planken, men slengte seg lett over 4m. Lengste hopp var 4.20.  Hopp opp mot 4.50 bør være mulig med bedre planke og mer trening.

Janice, som forøvrig hentet hjem hele fem gull av fem mulige i kastøvelsene (35,21 slegge, 9,40 kule, 28,37 diskos og 12,41 i vektkast), var hoppende glad for sin pers med over 3 meter i spyd.  Det virker som vinteren i Sandnes og overgangen fra Lillesand til GTI har skjerpet appetitten til Janice.  Hun har fått trent bra, og når hun også får teknikk-tips fra Marius, så kommer også resultatene.  Marius og faren, Aleksander,  tok også hvert sitt gull i spyd.  Marius med et kast på 49,32 og Aleksander med et kast på 35,41.  Vinden ødela litt for lengden på kastene deres, men det burde jo ikke legge noen demper på prestasjonene.  Kurt Jan Wathne var ikke helt fornøyd med kulekonkurransen (11,89), og måtte se seg slått, noe som er ganske så uvant kost for han. Tore Macody Lund sikret seg to sølv. I kule (10.35) og diskos (33.36).

Det som skulle ha vært et av høydepunktene, 1000m stafett, ble uten deltakelse fra GTI.  Vi fikk en skade allerede i uken før NM-helgen. Det ble jobbet godt for å finne en erstatter.  Hvor mye kunne vi tape på første etappe og fortsatt vinne stafetten? En god del tenkte Tore Sund og jeg. Da spurte vi en langløper om å ta etappen.  Første svar fra Tor var, “oi, det var kort”.  Etter litt overbevisning, så var han med.  Men etter 200m på lørdagen måtte dessverre løper nummer 2, Johan, kaste inn håndkleet. Da valgte vi å trekke laget, kjipt.  Johan klarte å samle inn 3 individuelle gull før han kastet inn håndkleet (26,57 200m, 12.70 100m, 5,07 lengde) .  Håper det ikke blir en langvarig skade.

Selv om Dan Olav Tjessem Meling ikke kunne klarte til topps på pallen, så var det høy kvalitet på hans løp på 3000m og 5000m.  Henholdsvis 11.54.34 og 20.28.10.  Ivan Schmith Thorsnes havnet på andre plass på 100m i klassen 75-79 med tiden 15.86, men også her var vinden for sterk.  Det var hele 8 deltakere i Ivan sin klasse og det ble en utrolig jevnt løp.  Det skilte 4 hundredeler fra andreplassen til fjerdeplassen.

Været i Bergen sentrum var upåklagelig. Vi var en god gjeng som tilbrakte noen timer på bryggen lørdag ettermiddag, for å feire resultatene.  Når det var større fare for å bli solbrent enn våt i Bergen,  så sier vel det det meste.  Skulle ha pakket solkrem også, ikke bare regntøy.

De tre dagene på stadion var en stor suksess for GTI,  vi hentet totalt 41 medaljer.  Det ble medaljer i både løp, kast og hopp, noe som gjenspeiler bredden i klubben.  Bredden gjenspeiles også i aldersforskjellen på utøverne som deltar for GTI.  Har ikke sjekket helt, men vi har vel deltakere i alle årsklasser fra 35-39 til 80-84. Imponerende. Håper det fortsetter slik.

Det var et gjennomført bra arrangement.  Har ikke mye å utsette, den litt sterke vinden kan ikke arrangørene gjøre noe med.  Men, en liten ting.  Funksjonerer skal ikke være i veien for løpere som deltar.  Når en utøver må ut i andre bane for å unngå å krasje med funksjonærer, så er det kjipt og burde vært unødvendig.

Å få være med GTI gjengen på et slikt arrangement er fantastisk, håper alle de 20 deltakerne som reiste opp hadde det like kjekt som meg. Takk for en flott helg sammen og igjen gratulere til alle som tok medaljer og satte nye perser.

Håper også at de som ble med for første gang fikk mersmak.  Vi har en utrolig herlig gjeng med utøverer som nå for alvor begynner å sette klubben på kartet. Om 20 utøvere drar opp til Finnsnes neste år, er vel ikke helt sannsynlig,  men det er jo lovt å håpe.

Hilsen en stolt mesterskapkoordinator

/Oddbjørn

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close