Stor og sterk GTI-tropp til Veteran-NM

Veteranfriidrett

Også i år blir det en stor og sterk tropp fra GTI som skal delta i Veteran-NM. I alt er 22 påmeldt til mesterskapet som går av stabelen 20. – 22 juni på Askøy utenfor Bergen, med Ask Friidrett som arrangør. Med det blir GTI kanskje den største av alle deltaker-klubbene også i år, og med så mange topp utøvere ligger alt til rette for en meget solid medaljefangst, selv om enkelte av våre beste er skadet, eller opptatt med jobb og familie.

Denne gangen stiller vi med en liten, men svært god tropp på kvinnesiden. Janice A. Flaathe er vel nærmest sikret gull i alle kastøvelsene, etter en strålende sesong så langt. Vi er også spente på våre mellom- og langdistanseløpere Gunn og Bjørg. Gunn har virkelig fått smaken på baneløp etter sin strålende debut under KM, og stiller denne gangen både på 1500, 3000 og 5000 m. Da er det godt å ha et skikkelig treningsgrunnlag. Bjørg er nå forhåpentligvis helt skadefri, og ikke bare er hun stor favoritt på 800 og 1500 i klassen 70-74, men den norske rekorden blir nok knust på begge distansene. I tillegg til disse har vi med oss Torhild og Astrid, våre fremgangsrike sprintere i klassen 40-44, begge med medalje-ambisjoner. Dessverre hadde vi (som vanlig dessverre) en for lite til å stille stafettlag i den klassen.

Det er alltid et høydepunkt med de korte stafettene, og denne gangen stiller superkvartetten vår i klassen 40-49 på 1000 m stafett, og er nok en gang favoritt. GTI vant som kjent stafetten i fjor suverent, da i klassen 35-39. Denne gangen rykker vi en årsklasse opp, og Brage W. Johansen erstatter Oddbjørn. Og norsk rekord er aldri langt unna når han og Johan, Rune og Rasmus klarer vekslingene. Men vi får sterk konkurranse, både av arrangørklubben Ask, Gloppen IL og våre gode naboer i Skjalg.

Den travleste av alle blir vår ti-kjemper Reidar Zapf-Gilje, som benytter Norgesferien til å delta i hele 15 øvelser i NM, en stor prestasjon i seg selv. Han sier han er vant til et slikt kjør, og viste det da han i 2012, i vårt eget NM, deltok i 13 øvelser pluss stafett, og fikk medalje i alle bortsett fra 1 øvelse, samtidig som han gjennomførte alle forsøk. Som vanlig er igjen Johan allsidigheten selv, og selvskreven ankermann på stafettlaget, selv om han er minst 10 år eldre enn sine lagkamerater. Vi får håpe at akillesen ikke slår seg vrang.

Denne gangen lyktes vi ikke i å stille lag i de litt eldre årsklasser, synes vi alltid er en “short”, men vi får ta det igjen neste år. Det blir iallefall et par gode forsterkninger ved årsskiftet. Derimot har vi denne gangen flere gode langdistanseløpere, med Tor Eiane i spisssen, og Dan-Olav som klar medaljekandidat i klassen 65-69. Neste år rykker han en klasse opp, og som yngst i klassen 70-74 er sjansene enda større.

Våre kastere har hatt en strålende sesong så langt, og har gjentatte ganger prestert helt i Norgestoppen. Marius, som nylig kastet 52.87 i spyd, og hans far Aleksander, som så langt i år har høyeste poengsum av alle i GTI med sitt spydkast på drøyt 38 m, er store favoritter. Det samme er så avgjort Kurt Jan Wathne, iallefall i kule, og om knærne, holder også i diskos.

Under Veteran-NM innendørs i Haugesund i mars var to av høydepunktene Andor Sandsmarks dueller med løperlegenden Arne HAmarsland. Denne gangen stiller vår spreke 80-åring alene i sin klasse både på 400, 800 og 1500 . Uansett blir det velfortjente gull til vår eldste deltaker denne gangen.

Vi får håpe på bra vær under mesterskapet, det ville vært hyggelig med enda flere gode resultater. GTI ligger godt an til å vinne 1. divisjon både for kvinner og menn i Veteranserien, og selv vårt 2.-lag for menn , som også er i 1. divsijon, har så avgjort sjansen til å bli blant topp 5. Det illustrerer hvor gode og allsidige vi er på veteransiden, forventer faktisk at vårt 3.-lag i 3.divisjon rykker opp i år. Det ser meget bra ut.

Tore Sund
Leder av Sportslig Utvalg (SU)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close