Viglesdalsløpet 2014

Dessverre var undertegnede den eneste GTI-løperen som hadde funnet veien til Nes, Årdal i Ryfylke, 8.juni. Dette til tross for ny deltakerrekord. Løpet er unikt i sitt slag, og går gjennom kupert og ulendt fjellterreng tur-retur Nes-Viglesdal. Som deltaker i konkurranseklassen får man alltid mye heiarop og støtte underveis i løypa.

Forholdene lå til rette for gode tider med 17 grader, overskyet, vindstille og tørr trase’. Som vanlig ble det diskutert i startområdet om noen ville klare å komme seg under den berømmelige timen. Nok en gang skulle det vise seg at det ville bli for tøft…

For min egen del var planen å ta løpet som en behersket gjennomkjøring før neste helgs, og sommerens viktigste konkurranse for meg; ultrabirken. Til tross for tunge bein før start, var jeg pigg de første to km og fikk raskt en god luke. Farten dabbet litt av forbi Hiafossen og opp til Viglesdalslvannet. Luken økte heldigvis jevnt og trutt til vending på ca 34 min. Etter å løpt tilbake til Nes på ca 30 min var jeg i mål som første løper på tiden 1.04.07. På 2.plass fjorårs vinner Henning Mæhle på 1.07 og på tredje Ola Mjølhus på 1.08. Mari Hetlesæther vant kvinneklassen.

Neste år håper jeg på bred deltakelse fra GTI, og kan med stor sannsynlighet tilby overnatting med full pensjon på Riskedal:)

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close