Fellestreningene framover

Rammeprogrammet som ligger på hjemmesiden er nettopp det: en veiledning som gir oss de viktigste prinsippene for treningen. Men: Framover nå vil det bli en del andre typer økter på fellestreningene. Målet med dette er å gripe tak i enkelte forbedringsområder i treningsarbeidet så vi øker kvaliteten. Det gjør også øktene enda mer spesifikke for de løpene vi har foran oss til høsten. Det å gjøre litt nye varianter og lære litt om hvorfor vi løper dem slik vi gjør er ikke bare bra for kroppen, men også inspirerende for hodet. Da er det også lettere å tilpasse resten av treningen til de målene vi har satt oss.

Etter sommerferien vil det legges opp til en differensiering på søndagenes langturer. En gruppe løper som i dag i 5.15 til 5.20-tempo, mens en annen løper i 6.00-6.10 tempo. Da får vi forhåpentlig med oss enda flere løpere. I tillegg vil også enkelte av disse turene bli spesielt tilpasset maraton/halvmaraton med spennende og utfordrende varianter. Noen blir skikkelig tøffe! Men det er jo sånn vi liker det…

De øktene vi løper på egenhånd er gjerne de rolige turene. Det anbefales sterkt å løpe minst en av disse i ulendt terreng/på skogsbunn slik at treningsbelastningen varieres. Faren for overtråkk øker kanskje litt, men så reduseres til gjengjeld faren for overbelastning pga monotone bevegelser betraktelig. Å variere mellom flere ulike skopar er med på det samme. Ikke løp alle øktene på favorittparet!

Da er det bare å glede seg til mange nye og forhåpentlig kjekke økter fram mot høstens store mål. Nye økter/varianter vil legges ut på GTI`s FB-side i etterkant, så er du nysjerrig er det bare å møte opp på stadion, ellers må du vente…

 

Hilsen Trener`n

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close