FANTASTISK INNENDØRSSESONG

Det er mange måter å måle suksess på, for eksempel at vi var suverent største klubb under Nordisk innendørs for veteraner, at våre 24 utøvere tok hele 24 gull under mesterskapet, eller at GTI hadde tre utøvere (kastere) i VM innendørs i Budapest, som kom hjem med en sølv og en bronse pluss en knallsterk 8. plass i spyd. Høydepunkter alle sammen. Synd at Aftenbladets sportsredaksjon er så lite interessert, for dette er idrett på høyt nivå.

 

Selv velger jeg å bruke veteranserien som mål. Etterat alle innendørsstevner er historie, og før vi starter utendørs, er prestasjonene noe som enhver klubb kan misunne oss. Hvis vi legger sammen årets resultater så langt, og sammenligner med fjorårets sluttresultater, ville vi allerede hatt 2. plass i 1. divisjon både for menn og kvinner, og med mye høyere poengsum enn i fjor for begge. Damene våre  trenger bare et godt løp eller to av Bjørg Hagen, så vil vi toppe suverent. For mennene er det enda et lite stykke opp til Tønsberg FIK, men det er så absolutt realistisk å ta en topp-plassering. Med Reidar Zapf-Gilje på plass i juni, og når Bjarne Skumsnes og Einar Hvidsten er kvitt sine plager, er vi der. Er også sikker på at Johannes Baardsen i en alder av 77 år blir minst like god som i fjor, Ivan Schmidt Thorsnes også. Denne gangen bidrar også langløperne John Nicolaysen og Tor Eiane sterkt, og de vil selvsagt forbedre sine tider på 1500  og 3000 m betraktelig.  Det er noe helt annet å løpe langt  på bane utendørs i forhold til en 200 m bane innendørs.

 

Det har vært en interessant utvikling de 4-5 årene jeg har vært veteranoppmann. I starten hadde vi et par gode, allsidige sprintere som gjorde det bra, men våre nåværende sprintgruppe er nå en av bærebjelkene i veteranserien. Som kjent har superkvartetten Rune, Brage , Johan og Rasmus satt norsk innendørsrekord på 4×200 m stafett og vunnet NM innendørs suverent i klassen 40-49 år, de viser også godt igjen i serien med topp resultater. Men den største forandringen er i kast. Selv om gjennomsnittsalderen for våre beste er over 75 år er det de som virkelig er i støtet, praktisk talt. En flott gjeng, med humør, treningsiver og konkurranseinstinkt. Og som tydeligvis stortrives i GTI.

 

En av fjorårets store overraskelser var vårt 1. lag for damer som debuterte i 1. divisjon. Vi fryktet at det skulle gå “rett vest” igjen, men i stedet endte de opp på 4. plass! Og i år går laget, med nesten 100 % sannsylighet, helt til topps. Her er også forandringene store i forhold til begynnelsen for 4-5 år siden. Da hadde vi en sterk kvartett på mellomdistanse, men ingen sprintere , hoppere eller kastere. Enkelte var sure, men jeg maste både på Britt og Britt-Hege på å ta i et tak ekstra for klubben. Og heldigvis sa de ja, og nå er vi blitt et allsidig lag, faktisk trenger vi nå flere mellom -og langdistanseløpere på bane. En av forskjellene er vår humørfylte og treningsvillige Janice Astrid som kom fra Lillesand IL. I tilegg til å være medaljegrossist scorer hun nå flust med poeng i alle kastøvelser, pluss litt til. Og under Nordisk i Haugesund klarte allsidige Brita (Rommetveit) å samle inn mer enn 3500 poeng alene! Og mye i litt uvante øvelser som vektkast og høyde uten tilløp.

 

Så må vi heller ikke glemme at vi har noen av Norges raskeste  småbarnsmødre. Trioen Astrid M. Ramstad, Torhild Bru Ferkingstad og Brita utgjorde 3/4 av landslaget på 4×200 m under Nordisk, og løp også meget bra i de individuelle sprintøvelsene. Så det ser meget lovende ut, og med Camilla Cock i veteranklassen fra neste år blir det sikkert medaljer og peong i fleng for denne treningsvillige og blide gjengen .

Tilbake til de lengre løpene. Vi savnet Bjørg Hagen sterkt under mesterskapet, en irriterende skade like før gjorde at hun måtte droppe det. Men det blir flere mulighetr. Britt-Hege er jo alltid “bankers”, men denne gangen er det grunn til å nevne vår klubbsekretær Signe Emilsen. En mild overtalelse, og hun var mer enn villig til å debutere på på bane under Nordisk i en alder av 47 år! Hennes 3000 m er fremdeles det beste resulatet blant damene så langt i år på langdistansene, og hun har lovt å løpe flere distanser senere. En flott innstilling, som jeg håper vil inspirere andre slik at vi når vårt mål om topp-plassering.

 

Til slutt, vårt forrige styre, og jeg er helt sikker på at det nye er enig i prioriteringene: Ja takk begge deler! Vi skal ha tilbud til våre medlemmer på alle nivåer, fra den forsiktige mosjonist til de som satser på konkurranser på et høyere nivå. Bakgrunnen er at vi nå  har  flere utøvere som er i Europa-eliten blant veteranene, og faktisk enda høyere. Hvis en tar utgangspunkt i 800 poeng i veteranserien, som er veldig høyt, kan vi plassere følgende av våre utøvere i Europa-eliten:

 

Aleksander Sakow (spyd), Johan A. Løland (tresteg, 60 m, 100 m, 200 m), Kurt Jan Wathne (kule, diskos), Rune Hansen (60, 100 og 200 m), Marius Gannsen (spyd, kule) og Herman Henriksen (diskos). Vi tar også med Reidar Zapf Gilje, Ivan Schmidt Thorsnes og Johannes Baardsen på bakgrunn av fjorårets resultater, og både John Nicolaysen, Tor Eiane , Bjarne Skumsnes og hans svoger Tore Macody Lund ligger svært nær.

 

Blant våre kvinnelige utøvere er jo Bjørg blant verdens beste på 800 m og 1500 m i sin klasse, og Janice A. Faathe ville iallefall tatt 2 medaljer under VM innendørs. Og hun er i stadig utvikling i en alder av 55 år.

 

Så summa summarum, det er helt fantastisk det som er oppnådd av en liten klubb med drøyt 100 medlemmer, og i denne oversikten har jeg ikke tatt med de mange svært gode løperne som normalt deltar utenom bane. Kanskje noen av dem inspireres til et løp eller to på bane etter Holmenkollstafetten. KM på Stavanger stadion den 15. mai er ikke langt unna.

 

Tore S

Nå også som leder av Sportslig utvalg

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close