VM – sølv og bronse til våre kastere

Aleksander Sakow var i toppslag, og vant sølv i spydkast med et kast på hele 38,17 m, og Herman vant bronse i diskos med et kast på 34, 92. Topp resultater fra de sterke menn som begge stiller i klassen 75-79 år. Resultatene er blant de aller beste oppnådd på bane av GTI-utøvere de senere årene. Som kjent vant Herman bronse også under fjorårets EM.

 


Også Marius Gannsen gjorde en flott innsats, med 48,77 satte han en solid kretsrekord i sin klasse (50-54), med det oppnådde han en hederlig 8. plass. Nå er reglene sånn at Aleksander, som er polsk stasborger, ikke kan sette norske rekorder (men kan være fullverdig medlem i klubben og også vinne NM). Men for å sammenligne, hans spydresultat er 17 m lengre enn kretsrekorden for Rogaland i sin klasse. Meget imponerende!

Ellers har vi med interesse studert resultatlistene fra   mesterskapet, og selv med nesten 4000 deltakere kan vi konstatere at iallefall 12-15 utøvere fra GTI ville hevde seg godt,  basert på resultatene fra Nordisk mesterskap for en måned siden. Neste vår går mesterskapet i Torun i Polen, så det er veldig fristende å sende en stor kontingent dit.

Ellers er det artig å se at vår tidligere storsprinter Ercan Ørkan fremdeles gjør det godt, 5. plass på 60 m med 8,08 i en alder av 60 år er bare knallgodt. Skulle gjerne hatt vår gode humørspreder tilbake igjen, men for dem som har ambisjoner om Veteran-EM utendørs er det mulig å treffe han igjen, som kjent går mesterskapet i hans hjemby Izmir i slutten av august.

 

Tore S.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close