GTI-SUKSESS I HAUGESUND

 

 

Velger denne gangen å starte med vårt utmerkede stafettlag i klassen 40-49. Ikke bare forbedret de sin norske aldersrekord til 1.41,41, men like mye er det måten det gjøres på. Og så spiriten i laget da. Rune, Rasmus, Brage og Johan er virkelig dedikert til dette. For å sammenligne, tiden er mindre enn en tidels sekund fra landslagets gode tid fra lørdagen (her var Rune forresten med). Det vil gå lang tid før andre klubber kommer opp på dette nivået (heldigvis noteres det rekorder både for klubblag og landslag). Vekslingene gikk meget bra, og den mellom Rasmus og Brage var etter læreboka, helt perfekt. Noen av oss vil fortsatt satse på disse korte stafettene, det gir skikkelig “trøkk”, og vi unner mange å oppleve den stemningen som var i hallen sent søndag.

 

Så til en av våre “grand old men”. Mange kjente nok ikke 80 år gamle Andor Sandsmark fra før, han trener mye alene i nætheten av Bryne, men har vært med i GTI et par tiår allerede. Det er et imponerende syn når han drar en langspurt, og som mange nå har fått med seg spurtslo han løperlegenden Arne Hamarsland både på 800 m og 1500 m. Imponerende. Og så er han like blid etterpå. Innimellom jogget han inn til sin andre aldersrekord for helgen på 400 m, fredag forbedret ha den gamle på 800 m med godt over et halvt minutt. Tenk å få være så sprek i den alderen!

Over til damene. Brita var med på 8 (!) øvelser i løpet av helgen, og gjennomførte alle med stil. Folk som kjenner meg vet hvor mye jeg har mast om at våre damer må prøve seg på noe annet et langløp. Så kommer Brita, og hun sikrer både 4 gullmedaljer til seg selv, og drøyt 3500 poeng til klubben. Veldig bra og kjærkomment. Og hun syntes dat var trolig kjekt. Det gjelder også i høy grad Janice, allsidig som bare det, og svært konkurransevillig. Hennes topp i helgen var  norsk aldersrekord i vektkast med 12, 10 m i klassen 55-59, det er langt det. Poengmessig var det suverent best blant jentene/damene. Selvsagt vant hun kulestøt med godt resultat også.

De siste årene har jo GTI vært dominert av meget gode løpende menn, og damer , de har jo så til de grader vært kjernen i denne delen av friidretten. Nå stoler vi på Britt-Hege som med to gull kanskje om mulig var enda bidere enn vanlig, men ikke overraskende hadde Signe en flott debut som baneløper. Hun og Britt-Hege løp taktisk klokt på 3000 m, og jeg er sikker på at dette ga mersmak for Signe . Iallefall var hun veldig blid etter sin første medalje, selv om det “bare” ble sølv.

Tilbake til “gutta”. Som vanlig var Johan den store medljehelten. Bare det å gjennomføre 7 øvelser og to stafetter i en alder av 55 år er mer enn imponerende. Alle, også konkurrentene, er imponert over hans framgang , fra et i utgangspunktet høyt nivå, det er bare fantastisk. 7,97 på 60 m og 11,22  i tresteg er i absolutt toppklasse i Norge, og vitner om at treningen hans er riktig, både med hensyn til mengde, innhold og utførelse,.Vi er dypt imponert, Johan. Og glad for å ha deg i klubben.

 

Det samme gjelder Rune. Den blide (tidligere ) tromsøværingen er virkelig et syn for guder, han har et løpesteg og et fraspark som ikke er sant. Tenk om hans  talent har blitt fanget opp tidligere? Vel, da ville han kanskje vært lei allerede, nå kan både han selv og oss andre glede oss over den framgangen han viser.

 

Flere gull? Joda, Rasmus på 400 er en bankers.  Kurt Jan i kule likeså. Men på en måte blir vi kanskje litt blaserte. Kulestøt foregår jo i en krok, gjerne langt fra publikum. Og ikke er Kurt blant de av kasterne som brøler høyest heller. Stille og rolig vinner han på et alldeles fremragende restulat, nesten helt på linje med Johans 60 m. En hyggelig og velfortjent gull, og 12, 45 er VELDIG bra.

Hvem var helgens lykkeligste ektepar? Muligens John og Britt-Hege, iallefall klarte de 2×2 gull på 1500 m og 3000 m, med gulljenta Solveig ringside. Skikkleig famileilykke altså. John måtte nok streve litt mer for sine gull, Tor hang på som en terrier. Men de lange beina til John seiret til slutt, såvidt. Men rollene kan nok fort skifte her, Tor har også vist utolig bra fremgang. Og for en seriefokusert oppmann er det gledelig at vi nå har to veldig gode løpere som også trives på bane. Og Johannes kommer for fullt.

 

Så tll våre damer igjen. Brita, Britt-Hege, Janice og Signe er nevnt. Men for en som har fulgte dem nært et par år er det utrolig kjekt å se framgangen til gladjentene Astrid og Torhild på sprinten. De og Brita var også tre firedeler av landslaget på 4×200 m stafett, og gjorde solde løp, også på 200 m individuelt. Så synd, så synd da at Astrid skadet seg under høydehoppingen, så vi måtte trekke laget. Men det kommer flere muligheter, og som sagt, også de blir bare bedre g bedre. Så vi gjør nok noe riktig også. Og neste år blir Camilla veteran, enten hun vil eller ikke!

 

Til slutt, mye heder til arrangørklubben Haugesund IL. Det meste gikk “på skinner”, og den dyktige staben deres er også velvilligheten selv. Trivelige folk, i trivelige omgivelser. Og topp resultater på kjøpet. Hva mer kan en ønske seg?

 

Tore S

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close