Bøflene kommer

 

For det er ikke mange lette bein å spore på denne tiden av året. De siste månedene har fokus vært mengde, mengde, mengde. Og selv om nesten all treningen har foregått disiplinert og rolig, så kjennes det på overskuddet, eller mangel på sådan. Nettopp derfor var det «trampende bøfler» som var assosiasjonen da vi lå midt i et bakkedrag på Våland i forrige uke.

I år er det mange som har viktige løp svært tidlig i sesongen. Det er Nordisk og Norsk mesterskap for veteraner innendørs 8.mars, det er VM Halvmaraton i København 29.mars, det er Siddisløpet i slutten av april, og det er ikke minst Holmenkollstafetten medio mai. Derfor har vi nå startet en gradvis overgang til konkurranseforberedende trening. Det innebærer at vi har noe høyere fart og færre antall drag, noe lenger pauser men fremdeles ingen særlig reduksjon av totalmengden. Forhåpentlig vil dette forberede både bein og psyke på tøffe løp. Da går vi kanskje over fra trampende bøfler til travende gnuer.

Når vi så letter opp på mengden og skaper overskudd, så er målet klart: Da skal vi alle forvandles til de lekreste gaseller, elegant trippende på lette bein….

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close