Veteranserien 2013: Flott innsats av GTI

Det var bare 202 poeng opp til 2. plass, så med et ekstra gear i hopp og med Tore Olav i form er det absolutt realistisk å klatre videre til topps. Det er også interessant at Rogalands nest beste lag Sandnes IL , som var nær oss i 2012, nå er kraftig distansert.

 

Som nevnt tidligere er det nå sprinterne, og ikke minst kasterne, som er de store poengsankerne i klubben. Individuelt rager Herman Henriksens diskoskast på 38,42 høyest med 976 poeng. Herman er godt over 75 år, og resultatet er i europeisk toppklasse, noe hans bronsemedalje i innendørs EM beviser. Flott innsats også av Kurt Jan Wathne, Ivan Schmidt Thorsnes og Johannes Baardsen blant våre “grand old men”. Og som så ofte før, allsidige og stadig bedre Johan A. Løland skaffet mer enn 3500 poeng til laget. Og forhåpentligvis vil vår 10-kjemper Reidar Zapf-Gilje tilbringe enda mer tid i Stavanger i år, han hadde i fjor en fin poenghøst på en drøy time på Sandnes stadion.

 

Den store overraskelsen var 2. lagets 1. plass i 2. divisjon. Det betyr at vi i år vil ha 2 lag i 1. divisjon! Bare Tønsberg FIK kan måle seg med dette. Det vil bli krevende, men vi bør være mer enn god nok til en hederlig plassering, selv om vi da må dekke 20 og ikke 15 øvelser. Men med solide folk som Petter Tytlandsvik, Rasmus Pedersen, Olav Hagland, Tor Eiane, Einar Hvidsten, Kåre Skailand, Marius Gannsen og Tore Macody Lund på laget er det absolutt mulig å hevde seg. Mye tyder på at alle fortsetter, og med gode ambisjoner, i tillegg er Brage W. Johansen “på gong”. Og John har lovet å jage flere av våre langløpere til baneløp. Tor Eiane viste jo lovende takter på 5000 m.

 

Og bare for å ha nevnt det, 3. laget, som for en stor del består av veteranoppmann Tore (8 øvelser) og trenerkandidat Oddbjørn har all ære av sin 7. plass av 20 i 3. divisjon (røkla er i 4. divisjon). Men det er jo litt surt at GTI, av alle, mangler resultater i lange løp.

 

Så til kvinnene: 4. plassen i 1. divisjon var langt over forventningen. Her er selvsagt Bjørg den store stjernen. Hennes to nordiske innendørs-rekorder ble belønnet med  941 og 883 poeng på henholdsvis 1500 og 800 m. Og for den som ikke er inne i det, og ikke har sett Bjørg i fint driv rundt Stokkavannet, dette er faktisk i verdensklasse. Og gledelig nok, Bjørg satser også videre i år.

 

Det var jo litt beklagelig, men ikke uventet, at Kari-Anne  (i all vennskapelighet) valgte å representere Skjalg fra i år. Hun sørget for mange poeng på mellomdistansene, men vi  håper at Lene, Nina Kristin, Angelina og andre kan fylle tomrommet. For på korte distanser og sånt har både Torhild og Astrid vist god fremgang, og ikke minst vil de sammen med Brita fylle et annet tomrom: hopp, med og uten tilløp. Nå har vi jo også fått en solid forsterkning i Janice Flaathe fra Lillesand, som i mange år har vært en av Norges aller beste veterankastere, spretten er hun også. Så for å si det på engelsk: “You win some, and lose some”. Så jenter, skal vi satse på topp tre i år? Det er fullt mulig. Mange av de andre lagene har bare 1 eller to utøvere, vi har 8. Så bredden vil hjelpe oss opp og fram.

 

Så et par små kommentarer: Nina Kristin ble henvist til 2. laget selv med flott poengsum på 1500 m, da det ikke er lov med mer enn 3 i samme øvelse. En av de mange rare reglene som friidretten er full av, ikke minst i seriene. Og så en liten gladsak: Mens vi fryktet for vår plass i 1.divisjon og trengte flere poeng, klarte Janice å overtale min kone til å debutere som kulestøter i en alder av 68 år. Det endte med klart beste kastresultat for kvinner på flere år i GTI. Det illustrerer også at en ikke behøver å være norgesmester for å bidra i veteranserien, her teller alle med. Og 2. laget beholder faktisk sin plass i 3. divisjon, til tross for resultater i bare 6 av 15 øvelser. Det kan vi gjøre noe med.

 

Til slutt, i Rogaland er det bare GTI i de 3 øverste divisjonene for kvinner, mens Skjalg er best av de andre 7 i 4.divisjon. Foreløpig ser det ut til at de mangler et par hundre poeng for å rykke opp til 3. divisjon. For mennenes del er det bare Gjesdal i 2. divisjon (i praksis allsidige og gode Arne Warem) i tillegg til GTI og Sandnes i de 3 øverste divisjonene. Så vi har all grunn til å være stolte av det vi har fått til på de siste 3-4 årene. Kanskje vil det bidra til at vi blir attraktive for enda flere veteranutøvere, det er mange der ute som kunne bidra til at Rogaland får en absolutt toppklubb både blant  kvinner og menn. Ønskelisten er lang, men her skjer det ikke slik som i fotballen hvor de gode klubbene bare “henter” noen de trenger. Og for oss er et godt treningsmiljø kanskje det aller viktigste for å tiltrekke oss flere. Og det har vi.

 

Godt Nytt År!

Tore S.

Veteranoppmann

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close