Lyse tider.

 

I går snudde sola. Da er det bare å begynne å glede seg til en ny vår, en ny sesong og nye,fantastiske opplevelser med gode løpevenner. Men først må vi kose oss litt med minnene fra 2013. Et til tider turbulent, men kjekt år. Som en av de som gamper langt og lenger enn langt starter sesongen som regel med en kombinasjon av oppkjøring til Siddisløpet og Holmenkollstafetten, samt testløp til disse. Når vi i år hadde mistet vår beste løper var optimismen før avgang Oslo dempet. At vi da klarte å holde oss i eliteklassene både for damene og gutta, ja da var tonen satt og festen kunne begynne. Siden har det gått slag i slag. Vi kan vel ikke annet enn å si at vi er en kunkurranseglad gjeng. Det eneste vi kan beklage oss litt over er at så få stiller på bane. Her har jeg selv svikta skikkelig i år, det har liksom ikke passet. Men i 2014, da…!

I år starter faktisk sesongen for mange av dem som løper langt med et baneløp. En god gjeng slår seg sammen med sprintgjengen og tar ferga over fjorden til Haugesunds nye, flotte innendørsarena. 7. til 9. mars går nemlig Nordisk innendørs-mesterskap for veteraner av stabelen. Håpet er at det blir mange GTI-ere på startlistene. Lengste distansen er 3000m, og der stiller flere fra langdistansegruppa. Så regner jeg med at sprinterne allerede er påmeldt.

Mange av oss kan også se fram til noen kjekke utenlandsturer. Første anledning er VM Halvmaraton i København 29.mars. Etter en god test i Haugesund er det bare å legge inn en formtopp like etter. Det hadde jo vært kjempegøy om noen av våre kunne få gode plasseringer i sine klasser. Og sjansene for det er greie, for vi er mange som tar turen. Men det er først på høsten at den store massen av GTI-løpere tar ut. Årets sosiale fellestur er Amsterdam maraton 19.oktober. Det fine med dette løpet er at de har mange distanser å velge mellom, så her er det noe for alle. Med 8 km som korteste er det nesten så banesprinterne burde bli med…. Vi har påmeldte både på hel-, halv- og 8 km, så her er det bare å hive seg på. Felles hotell like ved start og mål sikrer det sosiale (og at alle klarer å stavre seg hjem etter de har fullført…?).

Oktober er jo lenge til. Men det kommer så fort. Fryktelig fort! Det er viktig å minne seg selv om at det er NÅ vi legger grunnlaget for fart og flyt neste år. Å begynne å løpe intensivt i juli er ikke det beste sjakktrekket. De tøffe stiller til maratonstart med lite trening, de enda tøffere uten trening og de aller tøffeste, ja de stiller til start uten trening og i nye sko…Mange lang- og mellomdistanse-løperne legger klubbens to felles intervalløkter inn i ukeplanen. Selv om vi har hatt noen endringer på trenersiden de siste sesongene videreføres de samme prinsippene, og med noen nye innslag av trappedrill etc virker det som enda flere stiller. Oppmøtet er i alle fall upåklagelig. Og at stadig nye fjes kommer til lover bra for rekrutteringen.

Denne lørdagen hadde jeg gleden av å gjennomføre en knallhard bakkeintervall med Arne T. Da han gjennomvåt snudde seg mot meg etter det 12. draget med kulingen midt i mot, regnet silende i fjeset og hivende etter pusten mens han tørt kommenterte at «dette er vel for de spesielt interesserte!», ja da var dagen reddet! Det kan jo ikke oppsummeres stort bedre. For det er det vi er: Spesielt interesserte. Og det gir oss mengder av sånne flotte øyeblikk, der naturkrefter, kroppslig utmattelse, gode kameratskap og felles glede er det eneste som teller!

Derfor vil jeg avslutte med en stor takk til alle for et fantastisk 2013. Året som kommer vil by på mange utfordringer for GTI.  Veien videre skal stakes ut og arrangementene våre skal drives videre, om mulig enda bedre. Men aller mest vil det by oss på felleskap, glede og omtanke for hverandre, iblandet en barnslig kamp om seier mot gode venner. Måtte det gå dere alle vel!

Takk for det gamle, og godt nytt år!

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close