Borttur, opptur, nedtur.

 

Svaret er nok ganske delt. Her ble det både oppturer og nedturer. Kanskje aller flest av det siste…

For å ta det tunge først. Elise Hay Opsahl har trent meget bra, hun hadde et soleklart mål om sub 3 timer, og formen var inne. Så ble hun syk ei uke før avreise. Så da var det jo dømt til å gå som det gikk- bra driv på skjema i starten, men meget tungt etter hvert og en sluttid på 3.18. Men hun var ikke alene om nedturen. Arne Tønnesen var den andre som hadde et høyt uttalt mål om å se 2-tallet. Her ser vi av mellomtidene at det ikke er snakk om en skikkelig sprekk, men at det fra 25km går gradvis noen sekunder for sakte. Trolig må forholdene ta skylden for at det ble 3.01, ryktene sier 8m/s vind og dermed ikke ideelle forhold. Neste gang går det med god margin, Arne!

Johannes Økland var vel den som gikk på den største smellen, om vi skal tolke mellomtidene. Når man ender opp på 6.10-tempo har man det antakelig ikke veldig godt, så vi får håpe at han justerte bevisst for ikke å se stjerner!?

Noen kan se ut som de hadde det enda verre: Kathrine Sømme sto av drøyt halvveis.

Så er det bortturen: Ei som også hadde en liknende løpsutvikling som Johannes var Angelina Fougner. Men det skal sies- det var hennes debut på distansen, og med litt tøffe forhold er det fort gjort å feilberegne den bittelille prosenten som straffer seg. Uansett har hun satt en finfin maratontid på 3.36, og hun løper garantert ned mot 3.20 neste år! Gratla!

Så var det oppturene: Roman Benz. Heia Roman!!! Snakk om å snu motgang til suksess. Alle som har sett Romans helseproblemer det siste året må bare bøye seg i støvet for denne prestasjonen. Å bryte 3-timersgrensen under disse forholdene er sterkt. Mye av det skyldes nok et forbilledlig løpsopplegg. Hva annet kan man si til å løpe første halvdel på 1.29.04 for så å øke farten og slå til med 1.28.12 på andre halvdel. Gratulerer med 2.57.16!

Aller raskest var Paul Mattews. Han løp ikke uventet inn på 2.54 etter nok et sterkt løp. Han hadde med seg kjæresten sin, Allison, som også løp inn til fine 3.47. Når så Regine Benz gjennomførte en bra maraton i Budapest på 3.43 kan vi trygt si at det er flere spreke ektepar i klubben.

Hva er så konklusjonen: Jo, uansett hvor bra man trener så er ingenting garantert. Man passerer en forkjølet person på butikken, og vips så forsvant formen. Et lavtrykk blåser over Tyskland, og vips så ryker farten. Sånn er livet, og sånn er løping.

Deilig da å vite at du skal få en dag i morgen! Og du skal få en sesong i 2014!

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close