Gode veteranresultater på tampen

Så hvem har imponert mest? Vet ikke, så vi får begynne med en av de eldste. Ivan Schmidt Thorsnes er godt over 76 år, men de som har sett den ranke, fine løperen er ikke overrrasket over at kretsrekordene (eller kretsbeste som noen kaller det) ryker villig vekk. Med kretsrekord på 100 m og høyde fra i fjor, har han nå også tatt rekorden på 200 m (34.44) og i lengde (2.98). Har dessverre ikke funnet statistikk for 60 m, og lengde og høyde uten tilløp for denne årsklassen, men tror ikke det er noen som har bedre resultater enn det han oppnådde på Sandnes i spetember. Skal sjekke videre. Uansett, nå jakter Ivan på rekorden på 80 m hekk til neste år, og stafettnorgesmesteren vil være en sentral utøver på de planlagte stafettlagene i klassen 70-79. En skikkelig spreking altså, som også har klart å unngå skader. Det er en god prestasjon i seg selv for en som satser på slike øvelser. Og han har mere inne, så avgjort.

 

Johan Andreas har hatt en fenomenal sesong, og også han imponerer med sin allsidighet. I likhet med Ivan trener han også mye alternativt, og har derfor også unngått alvorlige skader. Hans løp på 100 m og 200 m nå i september er bare imponerende. Tangering av kretsrekord på 100 m med 12.67 og bare et drøyt tidel unnå på 200 (25.93) er knallsterkt av en 54-åring. Han blir bare bedre og bedre. Og med samme farten til neste år vil han knuse aldersrekordene i 55-59-klassen, og så definitivt være i toppen i nordisk sammenheng, og en utmerket medaljekandidat i EM. Neste mål er NM og Nordisk innendørs i Haugesund i mars neste år, der kan han nok høste enda flere medaljer enn de mange han har fra i år. Og så er det artig å se konkurransen mellom Johan og hans yngre konkurrent, sogneprest Øyvind S. Alsaker fra Sola IL. De to konkurrerer ofte, og er sjelden mer enn få hundredeler fra hverandre i de korte løpene. Øyvind er forresten en av de som var med i GTI i den første storhetstid tidlig på 1990-tallet, da GTI sitt stafettlag satte norsk rekord på 4×100 m stafett.

 

Og så er det Rune da. Han imponerer alle. Som nybakt løper og med pers. på 100 m fra Veteran-NM i fjor med 12.57 i motvinden, har han økt tempoet betraktelig. Tidligere i september løp han på Lye i “fina veret”, og satte flott ny pers på 60 m med 7.39 og på 100 m med 11.68. Litt av en fremgang! Også han har mer å gå på, og vil satse enda mer til neste år. Da rykker også han en aldersklasse opp. Nå er det litt vanskeligere å sette kretsrekorder på sprint i klassen 35-39, men med samme farten neste år er nok rekordene hans. På 100 m holdes forresten rekorden i yngste veteranklasse av Trond Lindanger, som også var på GTI sitt rekordlag i 1992, nå er han en av krumtappene i Sandnes IL.

De imponerende sprintresulatene gjør at gode stafettlag på de korte distansene blir en av hovedmålsettingene for neste år. Med 3 NM i gull i år har GTI noe å leve opp til.

 

Jeg har ofte påpekt i det siste at GTI nå også er blitt en god klubb for kastere. Denne gangen vil jeg trekke fram Marius Gannsen, som nylig satte klubbrekord i spyd med 47.00 m, med seniorspyd. Marius satser nå for fullt, og har blitt en inspirator i kastmiljøet. I tillegg til å trene godt selv er han også raus med råd og veiledning til andre kastere. Det som er spennende med kastmiljøet er at grensene mellom klubbene er helt utvisket, her er både Skajlg og GTI som en stor familie. Og det virjker så absoluttt som de yngre, de fleste fra Skjalg, trives blant de gamle, vesentlig fra GTI. Så vi satser sammen til neste år også, uansett. Og det inkluderer minst 10-12 stevner i Kastkarusellen, som i år.

 

Så til slutt noe som er spennende: Født sånn eller blitt sånn? Hadde den store glede å hilse på Marius sin far Aleksander på kaststevent på Bryne sist søndag, som ny GTI’er deltok han i kule i klassen 70-74 med 10,68. Han har tilhørt Europaeliten for veteraner i mange år, og ønsker å bli en del av vårt gode kastmiljø. I tillegg til å være god er også han en svært hyggelig kar. Så vi sier hjertelig velkommen.

 

Veteranoppmann Tore S.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close