Suksess

 

Som kjent vil jo ikke langløpere ha 25 gr og solsteik når de skal ut og løpe konkurranser. Dermed er vel dagens 14-15 grader og solskinn nærmest perfekt. En til tider frisk nordvest gjorde det litt tungt langs fjorden, men vinden vil oss bare vel: den vil vi skal bli sterkere!

Og det beste beviset på at ting fungerer er at deltakerne er fornøyde og smiler. Det gjorde de til gangs i dag!

Sportslig ble det også en bra dag for GTI. På Maraton sto Kathrine Sømme for den sterkeste prestasjonen med sin 3.plass blant kvinnene og 35 plass totalt. Gratulerer. Guttas bestemann ble Torbjørn Kvassheim på 3.12.04 og 13.plass

På den halve distansen ble det Simen Bergseth som tok hjem seieren. Et stykke bak gjorde Gunnar Eiterjord og John Nicolaysen opp om seieren i klasse M45-49. For en gangs skyld var det sistnevnte som trakk det lengste strået med ny pers på 1.18.03 og som dermed også ble første GTI-løper i mål på en 5.plass totalt, med Gunnar 31 sek bak. Dette gav hhv 3. og 5.plass på Norges-statistikken i for klassen i år. Bak ble det et skikkelig kjør med Tor Eiane som forbedret bestetiden sin med et minutt til 1.23.37, med Eirik D Skaale og Arne Tønnesen like bak. Her skal det bli friske tak utover høsten, alle motiverte så det holder og i god framgang! Men som vanlig var det jo også på denne distansen damene våre som gjorde det best. Elise H Opsahl hadde ingen toppdag da hun sleit med mageproblemer, men klarte allikevel 3.plassen! På en normal dag hadde hun nok enkelt tatt hjem seieren her. Etter det fulgte Angelina Fougner opp med å overgå alt hun før har gjort. Hennes sperre med 1.40-grensen skulle i dag brytes. Ikke vet jeg, men kanskje var det den blå neglelakken som gjorde utslaget, for hun knuste tidligere tider og smalt til med 1.33.45 og 8.plass. Gratulerer!

På damenes 10km var det ikke knyttet den store spenningen til hvem som tok seieren. Susanne Wigene var på forhånd storfavoritt, og innfridde så det holdt. I sitt første løp siden 2007 kom hun inn på 33.40 og utelukker ikke et comeback. Vår egen Kari-Anne Veen tok en sterk 3.plass av damene, også hun under 40-minutters grensen. Og her så vi en av de skikkelig tøffe duellene. Jørn Atle Eriksen hadde såmenn ikke tenkt å la Kari-Anne stikke av med seieren dem imellom, og kjørte et rykk to km før mål. Dermed fikk han de nødvendige metrene og vant med noen små sekunder. Da kan han sove søtt framover, til tross for at klasseseieren glapp med 10 små sekunder. Aller raskest fra GTI på denne distansen var imidlertid Sean Monaghan med en flott 11.plass. Nevnes må også Kristine Os som tok løpet som en oppkjøring foran debuten sin på full maraton i Oslo om tre uker. Hun har hatt kjempeframgang, og stinn av harde økter og mange kilometere tok hun med sine 46.41 en super 7.plass i dameklassen! Nyervervelsen Olivia Ostrowski fulgte bare 15 sekunder bak på 11.plass.

Også i år stjal Tore Olav de store overskriftene i Stavanger aftenblad. I fjor inviterte han jo kjæresten til å bli med på det «ultraløpet» gjennom livet et ekteskap er. I år ble utdrikningslaget lagt til barneløpet i rosa kaninkostyme. Hva det neste blir? Jeg regner med at vi om et år blir vitne til vielsen deres under en blomsterpyntet målportal…?!!

Rekordmange 1071 løpere spurtet, tuslet, krøp, jogget og hinket seg over målstreken på de ulike distansene i år. Alle vant de over klokka, naboen, venninna eller seg selv, og det skulle ikke forundre meg om de alle kommer igjen neste år også!

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close