En sommer er over, snart…

 

Vi er en stor og brokete forsamling, og sommeren er nok benyttet på et utall ulike måter. Men noen trekk mener jeg allikevel å se. Det mest synlige er jo at mange av løperne i klubben har deltatt i konkurranser også nå i ferietiden. Og det er jo ikke det dummeste man kan gjøre. Spesielt når det går så bra som det gjerne gjør når topptrente GTI-utøvere eksploderer ut fra startblokkene og bare suser avgårde. Nja, kanskje ikke alle, men noen i alle fall. Flere store og små løp har jo blitt vunnet av våre. Etter Tom Eriks fantastiske seier i Ultrabirken har flere kastet seg på langløpingen. Siste tilskudd her i distriktet er Lysefjorden rundt. Mye høydemeter, mange kilometer og laaang løpetid. Og jammen tok vi ikke en seier her også, denne gang med Bjørn Magne Svines. På de kortere distansene har bl.a. Kari-Anne og Elise vunnet med gode prestasjoner. De går garantert mot en god høstsesong.

Noen har benyttet ferieukene til det helt motsatte: å ligge i sola og steike sitt slappe legeme med kald drikke og god mat maks en armlengde unna. Men de fleste har nok trimmet litt også. Mer enn litt faktisk. Selv om de offisielle intervall-øktene har hatt feriepause har det vært et meget bra oppmøte på øktene hver uke: Når 17 stk stiller til langintervall i solsteiken er det intet mindre enn imponerende. Noen har også startet opp med langturer opp mot 30km søndagskveldene, og også der har det vært bra oppslutning med 8-10 mann (og ei jente, vi hadde ønsket oss noen flere av den sorten..). Disse turene har gått i rolig tempo, og det er ingen overdrivelse å si at tatlinga har nådd store høyder.. 😀

Nå går vi atter inn i tider med mer konkurranser. Dermed legges treningene igjen om med mer fart, lenger pauser og noe mindre mengde. Slik skal overskudd og tempo sikres inn mot det vi trener for hele året: Stavanger maraton, Oslo maraton, Lidingeloppet, Frankfurt maraton og et utall små og store løp. I den forbindelse er det på sin plass å komme med et par oppfordringer: 1- Når vi melder oss på et løp så skriver vi på GTI som klubb, evt som et tillegg til bedriften sin. Dette er viktig fordi vi da synes på listene og får mye gratis reklame! 2- Når Stavanger Maraton nå skal avvikles trengs det mange frivillige. Og de frivillige det er oss: DEG. Vi har blitt oppfordret til å melde oss, og det kan være lurt. Da får man i større grad velge dugnadsinnsats som passer med tid og interesse, i stedet for å bli plassert vilkårlig med påfølgende bytting innbyrdes etc. ALLE klubbens medlemmer skal stille på to dugnader gjennom året, noe som vel er en rimelig overkommelig oppgave.

Også sprintere og kaster har vært i aksjon. Veteran NM ble denne helgen avviklet i Byrkjelo. Jeg har ennå ikke fått sjekket resultatene derfra, men regner med det kommer en fyldig rapport fra en av de evigunge etter hvert.

Da gjenstår det bare å ønske alle en vel overstått sommer, en strålende høstsesong og mange fine stunder med gode løpevenner.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close