Haugesund halvmaraton i vinden.

Den nye løypa var en tidvis forvirrende samling av små og store sløyfer på kryss og tvers i fine turområder. Mange løpere ble observert på feil vei, men ble stort sett jaget på rett spor igjen uten for stort tidstap. Mye av løypa gikk på smale grusveier, og resten på asfaltert sykkelsti. Dermed ble det utfordrende og til tider stressende at man i mesteparten av løypa møtte løpere i motsatt retning. Men til gjengjeld var det tettere mellom publikum. Personlig syntes jeg at ulempene ble oppveid og vel så det av følelsen av folkeliv og det å se glade, slitne, distre, sjanglende, gående og raske løpere i en salig blanding. At man taper noen få sekunder på slalomløping etc er så sin sak, i dag tapte vi langt mer på den kraftige vinden som reiv i kroppen på de åpne strekkene. Sammen med en litt krevende løype ble summen noe lenger løpstid for de fleste.

GTI stilte med en bra gjeng. Best av de blå ble ikke uventet Elise H. Opsahl, som med sine 1.28.27 tok en soleklar 3.plass blant damene. Janne Elin Vatnaland løp fra de andre damene og vant klart på 1.26.44.

Best blant gutta ble i dag John Nicolaysen med en 4.plass totalt på 1.20.15 og dermed nest beste norske. Vinner ble ultraløperen Matus Vnencak fra Slovenia på 1.17.15. Første nordmann over målstreken ble Erlend Jensen på 3.plass. Erik Dalva Skaale fulgte opp siste tids framgang med en sterk 12.plass på 1.24.10, og Tor Eiane like bak på 14.plass og 1.25.26. Det går mot mange spurtoppgjør mellom de to gutta utover i sesongen! Jørn Atle Erichsen bomma på sub 1.30 denne gangen med sine 1.31.00, men med ei lettere løype og mindre vind kommer det til å gå som en lek seinere i år. Gledelig var det også at Johannes Økland endelig er tilbake i full trening etter mye sykdomstrøbbel i vinter. 1.31.57 og 28.plass gir inspirasjon til å trene godt framover.

Hva er så konklusjonen? Den må være at vi hadde en kjempetrivelig tur, med høy stemning i bilen, gode hjemmebakte kaker i kafeen etterpå og kjempelyst til å komme tilbake neste år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close