Holmenkollstafetten 2013

Fire lag fra klubben og 60 etapper ble løpt på lørdag, fordelt på damer elite- og seniorlag og herrer elite- og veteranlag.

Først litt om GTI damene, som 12 år sammenhengende hvert år (som eneste i Rogaland) har løpt i eliteklassen i Holmenkollstafetten. Uttaket til elitelaget i år startet ganske utfordrende da kun fire stykker fra fjoråret også kunne delta i år, noe som skyldes skade, klubb skifte og at stafetten i år var lagt til en langhelg. Men utfordringer er til for å løses, og klubben har fått mange nye positive og spreke damer i løpet av det siste året. Så med ukentlige lang- og kortintervall i vinter med påfølgende testløp oppover, nedover og kort/langt bortover den siste måneden, så fikk vi også i år på plass et flott elitelag bestående både av sprintere og langdistanseløpere. Og med 16. plass på tiden 1.10.40 klarte vi målsetningen om å beholde plassen i eliteklassen også til neste år. Gratulerer damer!

Også i kvinner senior var det en utfordring å klare fylle 15 plasser. Men i GTI er ikke bare det sportslige, men også det sosiale viktig, så veldig kjekt at enda flere GTI damer kunne reise til Oslo for å løpe og ha det hyggelig sammen med likesinnede. Laget endte på en fin 10. plass av totalt 16 lag med tiden 1.16.06.

Takk for flott løpeinnsats til alle GTI damene! Vi gleder oss til neste år!

 

Kari-Anne

 

Vi er også veldig stolte av innsatsen gutta utførte, særlig når vi ser hvor mange gode løpere som ikke kunne være med oss i år. Et par timer før løpet hadde vi en samling på hotellet, der Alf Inge ga oss veldig mange gode tips. Dette var utvilsomt en av årsakene til det gode resultatet. Det var ikke en eneste løper på elitelaget som leverte under pari, og det er rett og slett svært sterkt! Det skal ikke mer til enn en sprekk på en liten etappe før totaltiden raser avgårde.

I tillegg fikk vi 3-4 svært sterke prestasjoner på noen nøkkeletapper. Det var rett og slett ikke en eneste mann som ikke leverte varene på sitt nivå. Dermed er det åpenbart at i tillegg til det rekordstore oppmøtet på treningene i hele høst, vinter og vår så hadde Alf Inges gode instruksjoner i stafettløping denne lørdags morgenen en avgjørende effekt på resultatet. Vi er mange i klubben som ikke har så mye erfaring med mellomdistanse og stafett, men etter å ha blitt drillet i vekslinger, avslappede kjever og skulder, disponering av krefter og andre gode tips, så kunne det jo ikke gå galt.

Dermed var summen nok til at vi klarte å holde plassen i eliten med «god» margin (7 sekunder). Vi hadde to svenske lag foran oss i mål, og det tok litt tid før vi alle var overbevist om at reglene sier at det er de 16 beste norske lagene som beholder plassen i eliten.

For første gang stilte vi i år også et lag i veteranklassen. Det var utfordrende å få med nok folk til et helt lag med bare veteraner, og dette er grunnen til at vi vanligvis heller stiller med to seniorlag. Vi håper dette var starten på en tradisjon i GTI, der man kan måle seg mot sine likemenn i stedet for å måle seg med jyplinger som er halvparten så gamle (om ikke enda yngre). Alle dere veteraner som ikke deltok i år: Dette var utrolig kjekt, og vi håper dere stiller til neste år. Vi er overbevist om at hvis vi får fylt på med alle dere som var opptatt med konfirmasjon/maraton etc, så er veteranene i GTI på så høyt nivå at de kan måle seg med de aller beste. Og alle dere veteraner som deltok i år: Takk for flott innsats!

Men det viktigste med Holmenkollstafetten er ikke oppnådd tid, og heller ikke at vi fortsatt har elitelag for begge kjønn. Det viktigste er for mange av oss at dette er helgen da individuell idrett blir til lagidrett, at vi blir enda bedre kjent med hverandre i løpet av en helg i Oslo, at vi får en flott fest og at vi inspirerer hverandre til å fortsette framgangen.

 

Bjørnar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close