Kasterne i støtet

På grunn av skadene på gressmatta på Stavanger stadion er det fremdeles startforbud for kast. Skjalg valgte derfor å alliere seg med Bryne FIK for å avvikle det første stevnet i serien “Kastkarusellen”. Det var god deltakelse, deriblant 7 godt voksne , lett aldrende veteraner fra GTI, med en gjennomsnittsalder på godt over 70 år. Så kastgruppen, med de gamle, pluss ungdommen Marius, bare 49 år, har overlevd vinteren i beste velgående. Og oppmuntrende nok, mange av disse aldrende menn viser solid framgang. Ikke minst hjelper innendørstreningen i Sandneshallen godt.

Så våre kastere var virkelig i støtet denne vårdagen, med 4 kretsrekorder på ulike alderstrinn, og det med resultater helt i Norgestoppen. Kurt Jan fortsetter den fine trenden fra i vinter, og forbedret sine gamle utendørsrekorder både i kule (12.04) og i diskos (36.64). En meget god kandidat både til Nordisk og i NM. Og får han orden på sitt trøblete kne kan det gå mye lengre i løpet av sommeren. En annen topputøver er Herman Henriksen, denne gangen ble det kretsrekord i diskos med hele 38.42, et utrolig bra resultat for en spreking på 76, virkelig imponerende. Kastet i går var et par meter lengre enn det han hadde under EM, så bronsemedaljen der var så absolutt ingen tilfeldighet. Herman manglet fattige 8 cm på å ta kulerekorden også, det ble 9.90 denne gangen. Og helt sikkert drøyt 10 m i løpet av sommeren. Til slutt et par ord om GTI sin eldste aktive utøver, Kåre. I en alder av 80 år nekter han å gi seg, og som den humørsprederen han er, er han en viktig del av vårt gode kastmiljø. Denne gangen ble han kretsens første i aldersgruppen 80+ som har kastet diskos, og får derfor en “gratis” kretsrekord. Han var ikke tilfreds med 23.01, og vi er enige om at han har mye mer inne. Heldigvis er sommeren lang. Likevel, det er ikke mange 80-åringer som slår han.

Ellers imponerte Marius Gannsen i spyd. På grunn av en stressende jobbsituasjon har det blitt mindre trening enn ønsket, men med 41.43 var han en meter lengre enn beste resultat fra  NM i fjor. Nå når skoleferien begynner satser Marius alt på idretten, og lover gode resultater utover sommeren. 50 m neste? Vi tror det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close