Strandamila

 

Når vi endelig er i gang med konkurranse-sesongen er det full trøkk fra første dag. Mer eller mindre viktige løp kommer på rekke og rad, så her er det bare å ta en titt på terminlista og plukke det som frister mest eller passer best med sesongopplegget. Allerede til helga er det flere muligheter, og de ivrigste får med seg flere løp. Bl.a stiller mange på Undheimsmila, en flat og rask kontrollmålt 10km der publikum får se løperne hele 5 ganger underveis.

Men 1.mai gikk altså Strandamila av stabelen. Navnet lyver litt, løpet er vitterlig mer enn en mil med sine 10,6km.  Start er på Jørpeland og målgang på Tau. Løypa er noe kupert, spesielt den siste stigningen like før Tau krever sin mann eller kvinne, og går langs hovedveien det meste av strekket. Da hjelper det med gode forhold, og det fikk løperne i år. De to første kilometrene kom vinden noe forfra, men deretter spilte den på lag med slitne bein og hoder. Og dem var det en del av. En markant oppgang fra 87 deltakere på tid i fjor til 121 i år, i tillegg til de rundt 600 som trimmet seg uten tidspress, er bra.

GTI stilte med en liten delegasjon. Damenes vinner fra de to siste årene Nina Kristin Holta hadde selvsagt de høyeste ambisjonene, men skulle møte kraftig motstand og måtte til slutt nøye seg med 2.plassen på omtrent samme tid som i fjor. Det viser at hun er klar til Holmenkollen. Vinner ble unge Therese Nordbø, som jo har løpt for GTI på Holmenkollstafetten. Evigunge Gunn Tofte fulgte imponerende opp på 44.35 og 4.plass! Også Milfrid stilte og gjennomførte et bra løp, hun hadde naturlig nok ikke de samme ambisjonene, men er godt i gang igjen. Herresiden stilte med Thoralf, Vidar, Bjørn Magne og John Farten fra start må sies å være rimelig bra, undertegnede hang i alle fall ikke med selv i 3.10-fart. Nå skal det sies at mange fikk det fryktelig tungt etter hvert. I mål kom Øystein Wigestrand, Gular-løper fra Suldal, i ensom majestet. 30 sek bak fikk vi en overraskende 2.plass med John, som med 36.46 forbedra fjorårstiden med nøyaktig 2.30. Bjørn Magne kom i mål på 38.47, også det langt raskere enn i fjor. Ikke lenge etter fulgte Vidar, som nok tok i litt mer enn den planlagte koseturen, og Thoralf.

Alt i alt hadde vi en flott tur over fjorden, neste år er vi kanskje ennå flere?

 

Komplett resultatliste finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close