Siddisfesten!

 

Det svevde mange viltre sommerfugler rundt i magen hos de fleste i startområdet. Før en skikkelig test er man jo alltid usikker på formen. Klarer jeg tiden fra i fjor? Holder det litt ømme kneet? Hva med forkjølelsen jeg trodde jeg skulle få for en mnd siden…. Men: Det er tydelig at det er nedlagt et betydelig treningsarbeid i vinter. Og strukturert, kontinuerlig trening, kyndig korrigert av kompetente trenere, gir framgang. Trening virker! Så også for GTI-løpere.

Dessverre måtte noen sterke løpere stå over av ulike årsaker. Tore Olav, som vi hadde knyttet store forventninger til på forhånd, pådro seg en skade og måtte melde pass. Også Per Sigurd kasta inn håndkleet. Og et par av løperne har prioritert en innsats for rekrutteringen framover:Timmy (tvillinger!) og Gjermund (far for bare et par dager siden). Gratulerer til begge! De som hadde løpt maraton i det store utland nettopp gjorde også det eneste fornuftige ved å spare beina. Men de fleste var friske og mer enn klare til å gi alt.

Årets raskeste GTI-er ble ikke uventet Tom Erik. At han så vidt klarte å slå en 12-åring får så være, en meget sterk 4.plass og ett sekund raskere enn i fjor er mer enn godkjent. Nærmest Tom Erik fulgte Tom Ole Dalsrud på 26.29, 7 sek raskere enn i fjor. At Ragnar kom seg til mål på sterke 26.58 er kanskje mest utrolig: han kom svinsende like før start (oppvarming er for pyser), og la vel minimalt i dette løpet, men løper allikevel fra de fleste. Deretter fulgte to eldre juniorer, begge med kraftige forbedringer fra fjoråret. Hvem har sagt at man ikke kan ha framgang etter passerte 27? Gunnar tok en sterk seier i klassen (M45), med 28.15, tett fulgt av John på 2.plass med 28.27. Når Jørn Atle i tillegg fulgte opp med klasseseier i M50 og forbedring på 38 sekunder til småpene 32.00, ja da ble det noen velfortjente glass champange etterpå. Av andre ungfoler ser vi også at Bjørn Magne Svines løp i mål på sterke 30.11 og at Dag Herman forbedra seg med et helt minutt til 36.47 og 4.plass i klassen. Men mest imponert er vi kanskje av Roman. Når vi vet hvilke helseproblemer han har hatt i fht løpingen og det å presse seg, er 31.02 og 5.plass i en knalltøff klasse bare råsterkt!

Så var det jentene våre da. Og for noen jenter! Raskest av alle i år ble Elise med nøyaktig samme tid som i fjor på en 5.plass. Hakk i hæl fulgte Lene til egen store overraskelse med ny pers på 31.33. Ungdommen ruler! Deretter fulgte Kari-Anne på 1.plass i klassen og 32.06 på en litt tung dag. Nina Kristin hadde også tatt turen over fjorden i år. Hun satser nok mest på å forsvare fjorårsseieren i Strandamila om noen dager, men med et godt treningsgrunnlag holder hun fint to tette løp. 33.44 viser at hun er klar! Angelina hadde satsa på at frisk neglelakk skulle gi den nødvendige turboeffekten, og 35.52 er hele 38 sek forbedring, så nå blir det styling på alle løp framover… Og like foran henne så vi en sterk Katrine Sømme passere mål som klassevinner K45 på 35.46. Ellers kommer vi jo ikke utenom at Cathrine løp midt i sitt eget utdrikningslag. Med en del glass Cava innabords, og tilhørende promille, presterte hun utrolige 31.47!! Respekt!

Alt i alt kan vi bare konkludere med at GTI er i form. Og det er jo greit, for om 2 uker er det klart for Holmenkoll-stafetten! Og der skal det løpes fort!

Oslo here we come!

 

Lenke til Aftenbladet sin artikkel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close