GTI prestasjoner under Veteran-NM i Haugesund

Sist arrangøren oppsummerte lå vi på 3. plass blant alle de 67 lagene som var representert. Og ser vi på resultatene er GTI slett ikke bare en løpeklubb lenger, solide resultater i de tekniske øvelsene sto for nøyaktig halvparten av medaljene denne gangen.

Etter Kari-Anne sitt sykdomsforfall var det 12 utøvere som hadde en særdeles flott helg i Haugesund. Og som mange har erfart før, det er alltid en hyggelig atmosfære når HIL er arrangør, dyktige er de også.

Det som på mange måter sto fram som det store var selvsagt Bjørg sine to flotte løp med to knallsterke norgesrekorder, de er omtalt i en egen notis. Som så ofte før deltok  Johan, Petter og Bjarne i mange øvelser, og med svært godt resultat. Petter er tilbake i form (og humør!), og vant gull i lengde både med og uten tilløp, og i høyde og tresteg var han også på topp. Men kanskje han var mest fornøyd med bronsen på 60 m på 8.27, så det går fortere og fortere. Johan deltok i hele 7 individuelle øvelser, en kjempeprestasjon bare å fullføre så mange “farlige” øvelser uten strekk og brekk når en har passert de første 50 år. Men så har han da også et meget solid treningsgrunnlag fra i vinter, både i mengde og kvalitet. Med gull  både i lengde, 60 m og tresteg er han en av de aller mest allsidige i mesterskapet, med medaljer i alle øvelsene (det hadde Petter også). Den som kanskje hadde den tøffeste helgen var Bjarne, med 4 individuelle løp, 200 og 1500 på lørdag, og 800 og 3000 m på søndag. Den siste bar nok preg av at han et drøyt kvarter etter målgang skulle løpe stafett. Men ligavel.


To av de mange supergode fra Sandal

Rune har hatt stor fremgang siden han begynte med friidrett  i GTI før NM i fjor høst, og setter stadig nye perser på 60 m, 7.68 holdt denne gangen til en flott sølvmedalje. Og hvem debuterer på 200 m i en alder av 39 år med 200 m på 25.00? Sølv der også bak superkjemperen Ove Lindekleiv fra Sandnes IL. Vi er imponert! Og gleder oss til fortsettelsen. Og så er det hyggelig å følge Torhilds “ny-debut”, nå i årsklassen 40-44. Med to sølv pluss gull på 60 m var hun veldig fornøyd med turen over Boknafjorden, og hun er en av dem som virkelig liker å konkurrere. Og det går fortere og fortere på de korte distansene. Imponerte gjorde også Nina Kristin. Med lite konkurransetrening løp hun inn til solide 2.11.36 og gull på 1500 m, etter et perfekt løpsopplegg. Som den hyggelige arrangør de er i HIL lot de henne starte sammen med Bjarne & co i 55-59- klassen, det passet perfekt. Jevnt godt tempo hele veien, og en fin spurt. Vi gleder oss til stafett-NM i Sandnes i slutten av mai, vi har nå 5-6 virkelig gode 40-åringer til et 4×800 m-lag.

Og så til de sterke menn: Ikke uventet tok Kurt Jan gull i kule, denne gangen endte det med 12.26. Han har vært stabil på godt over 12 m i hele vinter, og nå venter han bare på DET støtet. Det ligger der, men av erfaring dukker det ikke opp mer enn en gang av hundre, kanskje. Men treningsvillge Kurt gir seg ikke! Som mange vet er Tore (Macody Lund denne gangen) og Marius Gannsen kolleger på Steinerskolen. Denne gangen presterte de å støte kula likt, 10.37 på begge. Marius støter riktignok med seniorkule (7.26 kg) og Tore 5 kg, men et morsomt poeng er det likevel. Og for å komplettere denne delen, Tore våget seg også på vektkast, helt uten trening i denne kjekke øvelsen, men klarte faktisk 9.97 ute i sørpehavet ved side av hallen. Noen har bestemt at dette er en obligatorisk innendørsøvelse. Vel, vel.

 

To sterke menn: Marius og Tore (Macody Lund)

 

Om alt var rosenrødt denne helgen? Nei! Muligens har surheten gått over nå, men stafettlaget på 4×200 m ble diskvalifisert basert på en hittil ukjent (for meg og de fleste iallefall) regel som gjelder siste veksling. En protest a kr. 250 hjalp ikke. Så vår oppofrende kvartett Petter, Johan, Bjarne og Rune ble snytt for en meget velfortjent sølvmedalje, den fikk arrangørklubben. Våre løpere hadde virkelig strekt seg langt for å få til dette, og løp meget godt. Trøsten får være at det var BUL som fikk gullet uansett, men kretrekorden i 35-39-klassen med en gjennomsnittsalder på 50 år ville jo vært en fin trøst. Vi får se neste år, denne øvelsen går bare inne. Men ute kan vi nå begynne å fokusere på Holmenkollstafetten, NM i stafetter, og for det individuelle, Nordisk mesterskap i Moss i slutten av juni. Og da blir vi enda flere, går ut fra at skisesongen er over da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close