Shorts og singlet i februar.

Alf Inges myndige ordre på treningene var klokkeklar: Avspente skuldre, ikke over terskel, mykt underlag og god pust. Årets treningsleir i Algarve, nærmere bestemt Albufeira i Portugal, var absolutt en suksess som frister til gjentakelse! Finere treningsforhold for friidrett skal man lete lenge etter. Egen løpestadion, kast-arena, styrkerom og mange løpemuligheter på ulike underlag la alt til rette for gode økter. Alf Inge fant fram til fantastiske gressbakker for motbakke-intervallene, grusstiene rundt hotellet hadde både utsikt og variert terreng, flate grusveier for lang-intervallene rett i nabolaget…. Når i tillegg temperaturen var perfekt med 12-17gr og mye sol, ja da følte selv en middelaldrende mosjonsløper seg såpass yr at det kunne gå litt vel fort første draget.

Vi var en fin gjeng som reiste nedover for et 8 dagers opphold. Allerede nevnte Alf Inge hadde kontroll på det trenings-faglige, og vi som skulle løpe var kjempemotiverte. Vi, det var Tommy Haga fra Sandnes, Oddbjørn Thorsen fra sprint/mellomdistanse samt Eoghan ONeill, Vidar Gunnarson og undertegnede fra de langre distansene. Vi kom fort inn i den daglige rytmen vår. Morgenturen startet stort sett mellom 06.30 og 07.30 og var rundt 15km for de fleste. Deretter fortærte vi en rimelig omfattende frokost før det var tid for Sightseeing. 6 timer trasking gatelangs hver dag var kansje ikke det treneren mente var ideell restitusjon, men desto mer interessant. Lagos med gamlebyen og Slavemarkedet, Tavira med sin mix av Dublin og Venezia, Faro etc etc. Mange trivelige og spennende byer med mange trivelige og spennende lunjer. (Litt i overkant spennende til tider, undertegnede er ennå usikker på om det var katt i kjøttsuppa på den rumenske sjappa i et baksmug…).En dag i Lisboa fikk vi også klemt inn, og det anbefales på det varmeste. Portugal har også et behagelig prisnivå, og vi fant etter hvert fram til noen skikkelig gode resturanter.

Treningsmengdene var en god del høyere enn vi var vant med. Undertegnede passerte 240km på 8 dager. Men det viktigste da er at vi alle faktisk holdt oss skadefrie! Hovedæren for det må nok tillegges treneren: Det varierte underlaget og skikkelig skille mellom hardøktene og de rolige turene gjorde at vi fikk hentet oss fint inn mellom slagene. Svømmebassenget i kjelleren hjalp også på.

Hva er så konklusjonen? Spør du undertegnede så er dette en tur og et opplegg jeg varmt kan anbefale for kommende sesonger. Det er en rimelig tur, flotte forhold også for sprinterne og kasterne, mye tilbud utenom-sportslig og en fin anledning å bli skikkelig kjent med de du trener med store deler av året. Det hadde i midlertid vært en fordel om vi var enda flere, så om vi neste år får til et samarbeid med Skjalg og Sandnes om en felles tur, ja da tror jeg vi er i mål. Så gjenstår det bare å se om vi løper fortere etter dette da?

Men det var vel egentlig ikke det viktigste..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close